Giratoriu cu monument în mijloc!

16Comentarii
Giratoriu cu monument în mijloc!
ARAD – Primăria dă startul lucrărilor de execuţie a unui giratoriu şi amenajarea unei parcări la intrarea în Ştrandul Neptun.

Primăria dă startul lucrărilor de amenajare a Ştrandului Neptun. Lucrarea, de această dată, va cuprinde amenajarea unui sens giratoriu, la intrarea dinspre Podul Decebal, desfiinţarea actualei străzi de acces în ştrand şi amenajarea alteia, precum şi amenajarea unei parcări, cu dotări moderne, pe zona verde din apropierea intrării. Toate lucrările se vor executa sub trafic.

Monumentul Revoluţiei, în mijloc?

Potrivit datelor cuprinse în caietul de sarcini, sensul giratoriu va fi amenajat în zona verde, urmând ca în mijlocul lui să fie amplasat monumentul dedicat eroilor revoluţiei din decembrie 1989! Sensul giratoriu va face legătura atât între podul Decebal şi ştrandul Neptun cât şi cu Unitatea Militară din zonă, respectiv strada Eugen Popa.

Şantier de 1 Mai

Primăria scoate la licitaţie execuţia lucrării „Amenajare acces Ştrand Neptun”, pentru care pune la bătaie o sumă de aproape 2 milioane lei fără TVA, echivalentul a peste 474.000 euro. Licitaţia va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie, astfel, inaugurarea ştrandului se va face, şi în acest an, în condiţii de şantier, în cazul cel mai fericit de lansare, în această primăvară a execuţiei lucrărilor.

Parcare specială

Accesul în ştrand va fi automatizat. Vor fi montaţi, în parcare, detectori de maşini şi un panou de informare. Potrivit datelor furnizate de Primărie, contoarele vor fi amplasate pe fiecare loc de parcare în parte, fie se va monta un singur contor de numărare a maşinilor care intră, respectiv care părăsesc parcarea, „astfel încât să fie posibilă afişarea pe panoul de la intrarea în Ştrandul Neptun, în fiecare moment, starea parcării, prin afişarea mesajului: Liber sau Ocupat”, se specifică în documentaţie. Parcarea va fi dotată cu un sistem de eliberare a biletelor de acces şi un sistem de bariere care să permită accesul autoturismelor în parcare, fără ca şoferul să fie nevoit să coboare din maşină, iar sistemul de plată a biletelor va accepta monede, bancnote şi carduri preplătite. Panoul de afişare va fi suficient de mare încât mesajele afişate să poată fi citite atât noaptea cât şi ziua de la o distanţă de minim 100 m.

De la drum, la verdeaţă

Firma care se va ocupa de realizarea lucrărilor va trebui să aibă în vedere şi cele mai mici detalii. Primăria cere, pe lângă luarea unor măsuri stricte de semnalizare a lucrărilor, pe timpul execuţiei acestora, amenajarea zonelor verzi, aşternerea de pământ şi semănarea suprafeţelor cu iarbă.

S.B.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor