Glad Varga: „Guvernul PSD marginalizează Aradul!

De Daniel Scridon
18Comentarii
Glad Varga: „Guvernul PSD marginalizează Aradul!
Fonduri mai mici pentru protecția copilului și pentru centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap!”

În urma analizării bugetului de stat pe 2017, deputatul liberal, Glad Varga, critică guvernul PSD pentru că a tăiat din fondurile care reveneau județului Arad: „Am constatat că actualul guvern PSD a tăiat sume considerabile pentru finanțarea cheltuielilor privind susținerea sistemului de protecție a copilului. În 2017, Aradul va primi cu 280.000 lei mai puțin decât anul trecut. Pentru programul laptele și cornul, guvernul PSD a tăiat 483.000 lei, iar banii alocați centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap sunt mai puțini cu 34.000 lei. Trebuie să ținem cont și de faptul că în sistem mai există copii și persoane cu handicap pentru care nu există standarde, la care se adaugă şi aparatul propriu. Sumele necesare pentru bugetare în anul 2017 sunt : cheltuieli personal 32.150 mii lei, bunuri și servicii 11.000 mii lei, asistență socială 450 mii lei, servicii sociale 6.903 mii lei, astfel rezultă un total de cheltuieli: 50.503. mii lei. De aici reiese că finanțarea sistemului social este de numai 40,78% în condițiile în care conform OUG 103/2013 art. 20, de la bugetul de stat se plătește până la 90% din necesar”.

Apel către parlamentari

Glad Varga speră ca parlamentarii PSD de Arad vor face front comun, pentru ca Aradul să nu fie defavorizat (şi) în acest domeniu. „Ne-am obișnuit ca Aradul să fie marginalizat de guvernele PSD, mai ales în ceea ce privește finanțarea de la bugetul de stat, însă este revoltător ca un guvern, de orice coloratură politică, să diminueze cheltuielile alocate pentru protecția copilului și persoanele cu dizabilități. Voi depune în Parlament amendamente, pentru ca județul Arad să nu fie în continuare văduvit de fondurile care îi revin, doar pentru că PSD și Liviu Dragnea au o agendă electorală de îndeplinit. Fac apel la parlamentarii PSD de Arad să intervină pe lângă Guvern și să își respecte promisiunile făcute, atât în campanie, cât și la ședința care a avut loc săptămâna trecută, la Consiliul Județean, și să sprijine proiectele Aradului la modul concret, nu doar la nivel de discurs public” a încheiat deputatul PNL.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor