Glad Varga (PNL): „INS demontează minciunile Guvernului PSD”

De Simion Todoca
1Comentariu
Glad Varga (PNL): „INS demontează minciunile Guvernului PSD”
Deputatul PNL Glad Varga a analizat ultimele date făcute publice de către Institutul Național de Statistică, pe baza cărora guvernanții se laudă cu creșterile salariale în diferite sectoare ale economiei. Constatarea sa este că aceștia doar „coafează” cifrele, scoțându-le în evidență doar pe cele care le convin, pentru a se lăuda cu rezultatele guvernării, dar le omit pe cele care demonstrează exact contrariul.

„Dincolo de creșterile salariale din diferite domenii, care, oricum, sunt anulate de creșterea galopantă a inflației, guvernanții au „uitat” să enumere scăderile salariale. De pildă, conform raportului INS, s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net de 33,3% în fabricarea produselor din tutun, respectiv de 14,6% în extracţia minereurilor metalifere. Lăsăm la o parte produsele din tutun, deși accizele din acest sector reprezintă un important venit la buget, dar scăderea spectaculoasă a salariilor la extracți minereurilor metalifere are o singură explicație, aceea că un sector important al industriei merge prost.

Mai departe, au existat scăderi cuprinse între 5% şi 9% în fabricarea băuturilor, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice. Din nou, putem omite fabricarea băuturilor alcoolice, deși, la fel ca și tutunul, acestea aduc sume importante la buget prin accize. Ceea ce urmează, însă, este catastrofal: sectoare vitale precum IT-ul nu au bani pentru salarii decente. Iar cireașa pe tortul dezastrului o reprezintă cercetarea, adică baza dezvoltării oricărei economii. Un sector pe care guvernanții, în campania electorală, l-au definit ca prioritate absolută! Unde este prioritatea? Ultima constatare a INS : ”În sectorul bugetar s‐au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (‐1,8%), respectiv în administraţia publică (‐0,2%)”.Iar guvernanții se laudă că au crescut salariile în învățământ! Iată, chiar INS a demontat minciunile guvernului”, a declarat deputatul PNL Glad Varga.

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor