Glad Varga: PSD pedepsește din nou societatea civilă!

De Simion Todoca
4Comentarii
Glad Varga: PSD pedepsește din nou societatea civilă!
Deputatul PNL, Glad Varga, atrage atenția asupra planului PSD și al Guvernului de a impune limitări drastice a activității ONG-urilor.

„Sub pretextul unui control riguros atât financiar, cât și al utilității publice, Guvernul Grindeanu a declanșat verficări drastice ale asociațiilor, cu intenția clară de a le desființa pe toate cele care critică actuala putere și de a pune multiple piedici înființării altora.

Este deja în procedură parlamentară un proiect de lege al unui deputat PSD, pentru modificarea legislației privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor de utilitate publică. Cum statutul de utilitate publică oferă ONG-urilor dreptul la sedii închiriate gratuit, acces la resurse bugetare și facilități fiscale, este evident că, pe de o parte, Guvernul PSD caută orice modalitate de satisfacere a imensei crize de bani, cauzată de multele măsuri de mituire socială a electoratului. Pe de altă parte, sare în ochi dorința de răzbunare împotriva societății civile pentru marile proteste stârnite de Ordonanța 13. Potrivit textului propunerii legislative, un ONG „ nu trebuie să fi desfăşurat în ultimii doi ani şi nici în prezent activităţi politice de orice fel, activităţi de strângere de fonduri sau campanii de sprijinire sau opoziţie faţă de un partid politic sau un candidat pentru o funcţie publică în care acesta poate fi numit ori ales“. Adică, oricărui ONG i se interzice să critice activitatea unui partid sau Guvern.

Demersul parlamentarului PSD a fost dublat de solicitarea șefului său de partid, care a făcut din miliardarul George Soros, ținta sa predilectă ca păpușarul care are la mână mai toate ONG-urile din România, prin finanțările pe care le varsă spre ele. Or, rolul societății civile este tocmai acela de a sancționa derapajele puterii de la democrație, justiție și statul de drept.

PSD a catalogat uriașele manifestații drept manevre ale ONG-urilor finanțate de Soros, iar acum iau ca sprijin măsurile luate la Budapesta, făcându-se că nu cunosc criticile vehemente ale unor organisme internaționale de apărare a drepturilor omului, precum Comitetul Helsinki.

În opinia mea, ceea ce vrea să facă PSD este o eroare imensă, care poate pune sub semnul întrebării ireversibilitatea procesului democratic și european al României, iar consecințele pot fi extrem de grave”, spune deputatul Glad Varga.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor