Glad Varga vine cu provocarea curajului

De Adriana Barbu
10Comentarii
Glad Varga vine cu provocarea curajului
© Foto: Glad Varga şi aventura Red Run
Coorganizatorul celei mai spectaculoase competiţii sportive din Arad, Red Run, vorbeşte despre evenimentul de pe 28 august, despre frică şi curaj, dar şi despre provocările organizării acestei alergări.

Va fi greu. Va fi aproape imposibil. Va fi o provocare pentru arădenii curajoşi. Dar cu siguranţă va fi frumos. E vorba despre cursa de alergare cu obstacole „Red Run”, care va avea loc în Arad pe 28 august. Cum va fi cu adevărat, ne spune Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad şi coorganizator al cursei. „Va fi o provocare pentru toată lumea. Aşa am decis după ce, având experiența anului trecut și culegând feedback-ul participanţilor din 2015, am hotărât ca acum să organizam și curse noi pentru tinerii sub 18 ani. Vorbim aici de «Family Run» (1,5 km) la care pot participa echipe formate dintr-un părinte și un copil în vârstă de 7-10 ani, «Kids» (2,5 km) pentru copiii cu vârsta între 11-15 ani şi «Power Run» ( 5 km) pentru tinerii cu vârsta între 15-18 ani. Totodată, pentru cei mici ne-am gândit să avem o ofertă atractivă şi, ca atare, am propus trasee palpitante și distractive în care să se îmbine bucuria de a alerga cu efortul de a trece peste obstacole, adică plăcerea şi sportul”.

Nici vechile curse nu au rămas la fel, ne spune Glad Varga, ci participanții de la cursele „Hard Run”, 6,5 km, și „Iron Run”, 13 km, vor avea surpriza unui traseu nou-nouţ, foarte spectaculos și cu un grad de dificultate mai ridicat față de cel din 2015.

Şi tânărul organizator, cu o experienţă de invidiat pentru oricine în proiecte europene şi nu numai, spune că a ales această competiţie pentru că arădenii devin pe zi ce trece tot mai mari iubitori și practicanți de sport, fapt confirmat, în viziunea sa, de numărul extrem de mare al celor care aleg în fiecare seară să alerge pe Stadionul Gloria, pe faleza Mureșului, în pădurea Ceala sau în alte locaţii pe care locuitorii urbei le consideră potrivite pentru acest sport solicitant, dar atât de la îndemâna tuturor, indiferent de vârstă. „Ne-am gândit să le oferim și un concurs în care nu vor fi neapărat în competiție cu ceilalți alergători, ci mai degrabă cu ei înșiși. Practic, fiecare alergător sau echipă care va termina cursa va fi învingător, pentru că Red Run este o provocare atât fizică, cât și mentală”, este de părere coorganizatorul.

Oricine poate participa la concurs dacă, desigur, starea sa de sănătate e bună şi e dornic să-şi testeze limitele fizice şi mentale. „Red Run” este o competiție Open, structurată pe mai multe categorii (detalii despre aceasta veţi afla pe pagina de Facebook și site-ul www.redrun.ro, unde se pot face și înscrierile).

Evenimentul începe în dimineaţa de 28 august 2016, în Parcul Eminescu, moment la care participanţii pot alerga pentru recunoașterea traseului, în intervalul orar 7.30-8.30, iar predarea-preluarea kit-urilor de concurs va avea loc în intervalul orar 7.00 – 9.15 (dar și sâmbătă, pe 27 august, între orele 16.00-19.00). Probele Red Run, vor avea loc duminică, între 9.30-12.45, iar premierea câștigătorilor pentru toate probele, la 13.15.

O competiţie la care sunt aşteptaţi să participe sute, ba chiar mii de arădeni. O aşteptare pe care Glad Varga o justifică prin faptul că anul trecut, la prima ediţie a acestui eveniment, „au participat mai mulți alergători decât ne-am așteptat și totul a decurs perfect”. Cum perfect speră că se vor derula lucrurile şi în acest an şi are toate motivele să o facă pentru că susţine că, până acum, nu a întâmpinat nicio dificultate în organizare. Are şi siguranţa echipei pentru că „în această activitate muncesc alături de o echipă care știe ce are de făcut, o echipă coordonată de către directorul Poliției Locale, Graur Viorica. În plus, și la această ediție Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, sprijină acest proiect și ne este alături”.

Aşa că nu mai ne rămâne decât să vedem câţi arădeni îşi vor provoca frica şi îşi vor arăta curajul la „Red Run”, o cursă pe care Glad Varga o sintetizează cu ajutorul vorbelor lui Platon despre curaj: „Curajul înseamnă să știi de ce anume să nu îţi fie frică”.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor