Grădiniță desființată la Mânerău, școală înființată la Vânători. Modificările rețelei școlare.

De Eugen Rogojan
Grădiniță desființată la Mânerău, școală înființată la Vânători. Modificările rețelei școlare.
Inspectoratul Școlar Județean Arad a anunțat care sunt modificările aduse rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2018-2019, efectuate pe baza propunerilor primăriilor.

La fel ca în fiecare an, IȘJ a analizat propunerile unităților administrativ teritoriale (UAT), acordând aviz conform pe proiectul rețelei propuse. Aproape toate UAT-urile și-au trimis propunerile, astfel că echipa Inspectoratului a putut lucra la actualizarea rețelei școlare. Conform informațiilor făcute publice de către IȘJ, un număr de 19 unități de învățământ din județ vor funcționa cu efective de copii sau elevi sub minimum prevăzut de lege, iar tocmai din cauza aceasta, a lipsei acute de copii, Grădinița cu program normal din Mânerău se va desființa.
La Zimand Cuz se reînființează Școala Primară, iar Grădinița cu Program Normal din Zimandul Nou se transformă în grădiniță cu program prelungit, la cererea Școlii Gimnaziale Zimandu Nou. De asemenea, și la Vânători se înființează o nouă personalitate juridică – Școala Gimnazială, în cadrul UAT Mișca. Ultima modificare este că la Pecica, Grădinița cu Program Prelungit nu va mai fi unitate cu personalitate juridică, ci va deveni structură a altei unități din oraș.
Legea prevede că unitățile administrativ teritoriale au avut timp să trimită până pe 15 decembrie propunerile privind proiectul rețelei școlare. În județul Arad, zece unități administrativ teritoriale nu au trimis propuneri până la data limită, astfel că în cazul acestora, unitățile școlare vor funcționa în continuare pe baza actului administrativ valabil la acest moment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !