Gradinita modernizata in Vlaicu

De Diana Dutu
ferinţă la final de proiect FOTO: FAN
ferinţă la final de proiect FOTO: FAN
Printr-un proiect care asigură dezvoltarea serviciilor sociale oferite de Asociația Creștină de Caritate Gosen.

ARAD. Mansardată, renovată, modernizată şi dotată. Acestea sunt plus-urile pe care le-a dobândit clădirea Grădiniţiei Gosen (situată pe Calea Aurel Vlaicu, în zona Lebăda) graţie unui proiect finanţat din fonduri structurale. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.498.609,76 lei (inclusiv TVA) din care finanțare nerambursabilă 2.766.079,45 lei (inclusiv TVA).

Realizarea acestei investiţii a permis diversificarea serviciilor cu caracter social furnizate de Asociația Creștină de Caritate Gosen prin înfiinţarea unei grupe pentru 10 copii bolnavi de autism şi 5 copii cu Sindrom Down. De asemenea, a crescut capacitatea grădiniţei de asistare a copiilor provenind din familii nevoiaşe, a crescut cu peste 30% a numărul copiilor care frecventează cursurile grădiniţei (de la 65 la 95) şi s-au creat 4 noi locuri de muncă.

„Acest proiect a fost început încă din 1992 din dorința de a da valoare unei clădiri în care a funcționat până atunci o importantă fabrică din Arad. Am pus mult suflet și sunt deosebit de mulțumit de cum arată astăzi această investiție atât de necesară pentru arădeni”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, inițiatorul acțiunii și cel care a coordonat proiectarea investiției.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea serviciilor sociale oferite de Asociația Creștină de Caritate Gosen în vederea promovării incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile din județul Arad și județele limitrofe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !