Greva a paralizat activitatea primăriilor din Arad

De A.G.
Reactualizat la:
2Comentarii
Greva a paralizat activitatea primăriilor din Arad
© FOTO: V.O.
A fost zi de grevă generală în primăriile din judeţul Arad. Funcţionarii nu au avut program cu publicul.

Greva e grevă. Dacă unii credeau că greva generală din administraţia publică locală este doar pe hârtie, iar în birouri se întâmplă altceva, aceştia s-au înşelat amarnic. Angajaţii din 16 primării ale judeţului Arad s-au prezentat la locul de muncă, dar nu avut program cu publicul. Sindicatele au anunţat din timp că marţi, 12 iulie, va fi grevă generală de o zi în administraţia publică locală. Motivul? Salariile mici şi beneficiile inexistente ale celor care, după cum se autointitulează, sunt cea mai slab plătită ramură a statului. Un periplu prin primăriile din Arad arată că funcţionarii publici s-au ţinut de cuvânt şi au intrat în grevă. „Am demarat unul dintre paşii privind greva din administraţia publică locală din cauza salariilor foarte mici şi a muncii destul de mari. Am încercat să anunţăm şi cetăţenii că nu desfăşurăm nicio activitate în instituţie. Oamenii au înţeles şi nu au venit să eliberăm acte nici să facem încasări. Dacă problemele noastre nu se rezolvă, o să continuăm cu pasul următor: grevă generală pe termen nelimitat. Noi am fost lăsaţi pe ultimul loc la creşteri salariale, salariile sunt foarte mici, oamenii fug de administraţia publică locală. Dorim să continuăm greva dacă nu se vor soluţiona în niciun fel măcar parte din solicitările noastre”, a spus Pavel Homochi, lider sindical în Primăria Păuliş. „În calitate de primar, sunt de acord cu acţiunea funcţionarilor din administraţie. Astăzi e zi de grevă, nu se lucrează, dar de miercuri lucrăm în condiţii normale”, a precizat şi primarul comunei, Ioan Turcin. Iar greva nu a fost văzută cu ochi răi nici de locuitorii Păulişului. „Normal că fac grevă, dacă nu au ce le trebuie”, a spus unul dintre cei care au trecut marți pe la primărie.

Şi la Ghioroc

Situaţia a fost similară şi la Primăria Ghioroc. Nici aici nu a fost program cu publicul, chiar dacă toţi angajaţii primăriei s-au prezentat la locul de muncă. „Nimeni nu a rămas acasă, toţi suntem la serviciu. Dacă se rezolvă ceva, stopăm greva, dacă nu, săptămâna viitoare intrăm în grevă pe termen nedeterminat. Salariile sunt foarte mici, nu ne vom opri”, a spus una dintre angajatele primăriei, aceasta fiind completată de o colegă care a declarat că „dorim doar ca munca să fie răsplătită în funcţie de răspundere. Fiecare muncim, ne zbatem, avem familii de întreţinut. Nu am cerut mare lucru, ci doar salarii potrivite muncii pe care o facem. Cerem înţelegere şi de la cetăţeni, greva nu am făcut-o din rea voinţă”. Şi aici locuitorii le ţin partea angajaţilor, spunând că greva este întemeiată.

Pe termen nelimitat

Marţi, 12 iulie, a fost grevă generală de o zi în 16 primării ale judeţului. Dar, dacă Guvernul nu va rezolva măcar parte din solicitările sindicaliştilor, adică salarii mai mari, bonuri de masă şi vouchere de vacanţă, situaţia ar putea deveni dramatică. Angajaţii primăriilor spun că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat de marţi, 19 iulie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor