Greva a paralizat şcoala

20Comentarii
Greva a paralizat şcoala
ARAD – Peste 90% dintre şcolile arădene au participat la greva sindicaliştilor din învăţământ.

Traficul a fost aerisit ieri dimineaţă, prin municipiu, în jurul orelor 8.00  la fel ca la orele amiezii. Greva din sistemul de învăţământ preuniversitar a blocat procesul educativ şi a eliberat şosele.

Majoritatea şcolilor din municipiu au fost închise iar elevii au fost anunţaţi încă de miercuri, că au o zi liberă. Dintre şcolile din municipiu doar în câteva s-au ţinut ore, profesorii nefiind toţi solidari cu sindicaliştii. „La Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” doar jumătate dintre dascăli au intrat în grevă, drept pentru care în ziua grevei am avut un orar special ” ne declară directorul şcolii, PetruşcaTămăşan.

La Grupul Şcolar „Iuliu Maniu”, directorul Stelian Ionuţiu a confirmat că s-au ţinut ore, profesorii refuzând să intre în grevă. „Am participat la toate grevele iar demersul nostru nu a dus la nici un rezultat, exerciţiul democratic la noi nu se mai practică nici măcar ca un joc. ” declară directorul Ionuţiu. De asemenea s-au ţinut ore şi la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.

 Revendicările sindicaliştilor sunt atât legate de Legea Educaţiei Naţionale cât şi cele de natură salarială. „Principala noastră revendicare o reprezintă protestul privind diminuarea drepturilor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti, în majoritatea unităţilor şcolare aparţinătoare. În acelaşi timp, aderăm la acţiunea cuprinsă la nivel naţional în Calendarul protestelor privind unele prevederi din proiectul Legii Educaţiei Naţionale”. declară liderul SDÎ Arad, Dănuţ Ieneşescu.

Valea Mureşului în grevă

Au fost în grevă majoritatea şcolilor şi iar acolo unde nu a fost asumată, dascălii s-au declarat totuşi solidari în revendicări cu colegii lor aflaţi în grevă.

JA-M.A20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor