Greva in primariile din judet

De Alin Gherasim
Se pregătesc de grevă generală FOTO: TION
Se pregătesc de grevă generală FOTO: TION
Sute de angajaţi ai primăriilor din judeţul Arad vor intra vineri în grevă de avertisment.

ARAD. Spun că s-au săturat de cum sunt trataţi şi, după luni întregi în care nu au fost luaţi în seamă de Guvern, s-au hotărât să intre în grevă de avertisment. Vorbim aici despre membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), dintre care fac parte şi câteva sute de angajaţi ai primăriilor din oraşele şi comunele judeţului nostru. Ca atare, vineri, 20 februarie, între orele 10:00 şi 10:30, 217 funcţionari angajaţi în 14 primării din judeţul Arad vor intra în grevă de avertisment, urmând să întrerupă programul de lucru.

„Greva este organizată ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările noastre nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României. Aceste revendicări minimale fac referire la reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, dar şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România”, spun reprezentanţii FNSA. Aceştia susţin că Guvernul pare că le-a făcut „în ciudă” în momentul în care a fost adoptată ordonanţa de urgenţă 83/2014 care se referă la salariile bugetarilor din administraţia publică locală care au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014.

„Toate acestea în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă”, au declarat, nemulţumiţi, cei de la FNSA.

Cine intră în grevă?

Potrivit listei de semnături care a ajuns la FNSA, în judeţul Arad vor intra în grevă 217 persoane care lucrează la 14 primării. De la primăria Sântana vor intra în grevă 22 de persoane, 13 de la primăria Birchiş, 11 de la primăria Cărand, 15 de la primăria Frumuşeni, 16 de la primăria Hălmagiu, 22 de la primăria Păuliş, 12 de la primăria Săvârşin, 16 de la primăria Secusigiu, 19 de la primăria Şepreuş, 16 de la primăria Şicula, 23 de la primăria Şimand, 11 de la primăria Ususău, 13 de la primăria Tauţ şi 8 de la primăria Zerind. Toate persoanele care intră în grevă vor înceta lucrul pentru jumătate de oră.

Pregătesc greva generală

După cum am precizat mai sus, vineri funcţionarii vor intra în grevă de avertisment. Însă măsura de protest ar putea deveni mult mai dură dacă Guvernul nu va lua măsuri. „Vom demara procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală”, au ameninţat sindicaliştii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !