Groaza a învins raţiunea

De Simion Todoca
Groaza a învins raţiunea
Dublarea alocaţiei pentru copii, aprobată de Camera Deputaţilor, fără niciun vot împotrivă, însemnă o victorie de etapă electorală pentru PNL.

Nu atât pentru că se vor lăuda pe toate gardurile că este meritul lor, pentru că orice om cu mintea întreagă îşi dă seama că dacă nu voiau parlamentarii majorităţii, puteau să se dea şi peste cap liberalii, că tot nu se întâmpla nimic. Adevărata victorie a PNL este aceea că l-au pus pe Victor Ponta într-o situaţia imposibilă. Pentru a plăti alocaţiile dublate, Guvernul va fi obligat să taie de undeva sume impresionante. Doar pentru acest an sunt necesare 900 milioane de lei, pe care Ponta spune că îi va scoate, cumva, de undeva, însă pentru anul viitor va fi nevoie de aproape un miliard şi jumătate. Aceasta va însemna tăieri masive de la alte sectoare, iar practica arată că, de obicei, se taie de la cultură, educaţie, sănătate şi investiţii. Parcă aud deja corul liberalilor, care vor da cu barda în PSD şi Guvern, pentru că îşi bat joc de sănătatea românilor, obligându-i să se trateze în spitale pe banii lor, că nu măresc salariile profesorilor şi câte şi mai câte.
Liberalii vor avea muniţie electorală cât pentru cinci campanii şi, ce este mai grav pentru PSD, tot ce vor spune adversarii lor politici va fi perfect adevărat. Cum ar fi, de pildă, tăierea fondurilor pentru investiţii, cu consecinţe nefaste asupra absorbţiei fondurilor europene şi a locurilor de muncă. Nu mai vorbim de faptul că Guvernul Ponta va trebui să-şi ia adio de la implementarea unor măsuri fiscale menite să ajute economia, pentru că banii se duc în alocaţiile copiilor. PNL-iştii ştiau perfect că economia românească nu îşi permite dublarea alocaţiilor, că se va produce un grav dezechilibru, dar puţin le-a păsat lor de soarta ţării, îi interesa să pună Guvernul între ciocan şi nicovală.
Cea mai mare victorie a liberalilor, însă, este aceea că au reuşit să-i pună pe parlamentarii social democraţi contra Guvernului, contra lui Ponta, care le-a explicat că dublarea alocaţiei va aduce mai multe efecte rele decât bune, că măsurile care urmează să fie luate pentru a contrabalansa această măsură populistă vor duce la pierderea mult mai multor voturi decât neaplicarea ei. Groaza parlamentarilor de a fi arătaţi cu degetul de către adversarii lor din colegii a fost mult prea mare pentru ca ei să se lase conduşi de raţiune. Vor simţi rezultatele pe propria lor piele.

„Groaza parlamentarilor PSD de a fi arătaţi cu degetul de către adversari a fost mai mare decât logica”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !