Grupurile infracţionale, în atenţia Poliţiei

4Comentarii
Grupurile infracţionale, în atenţia Poliţiei
ARAD – Membrii grupurilor infracţionale organizate din Arad rămân în atenţia poliţiştilor şi în 2010.

Gruparea Rohozneanu

Alcătuită din 15 membri, aceasta rămâne prima grupare deosebit de periculoasă destrămată de poliţiştii arădeni, în 2009. Reprezentanţii Poliţiei arădene anunţă că anul trecut au fost destructurate mai multe grupări infracţionale. Dintre acestea, trei grupări au săvârşit infracţiuni rămase iniţial cu autor necunoscut. Astfel, membrii uneia dintre grupări, care comiteau furturi de case de bani şi din societăţi comerciale, au fost prinşi în flagrant, patru persoane fiind arestate şi alte două cercetate în stare de libertate. Poliţiştii spun că într-o singură noapte, membrii grupării au reuşit să comită două furturi de case de bani, una de pe raza municipiului Arad şi una de pe raza oraşului Lipova.

Spargeri de 100.000 de lei

Au comis şi furturi din societăţi comerciale prevăzute cu sisteme de alarmă şi camere de supraveghere, acţionând mascaţi şi într-un timp scurt, reuşind astfel să comită aproximativ 15 furturi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au mai destructurat o grupare de hoţi de autoturisme compusă din trei membri, care au fost arestaţi preventiv, în sarcina lor fiind probate două furturi de autoturisme de pe raza municipiului Arad, fapte rămase iniţial cu autor necunoscut. În luna august 2009, a fost destructurată, prin arestarea a doi membri, o grupare de infractori formată din patru persoane de pe raza municipiului Arad, ce săvârşeau infracţiuni de şantaj, ameninţări şi infracţiuni cu violenţă, liderul acestei grupări, numitul Ş.A.S., fiind în prezent arestat preventiv.

Aviz grupurilor infracţionale

Comisarul şef, Alexandru Tanco, şeful IPJ Arad a anunţat că grupurile infracţionale organizate râmân în continuare în atenţia Poliţiei. ”În atenţia echipei manageriale a IPJ Arad vor sta documentarea activităţii infracţionale a grupurilor organizate sau a membrilor acestora, eficientizarea activităţilor în cadrul acţiunii ”Strada”, urmărirea modului de primire, înregistrare, verificare şi soluţionare a sesizărilor cetăţenilor precum şi cooperarea în sistem integrat.”

I.C.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor