Gura Bocului a usturoi miroase

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Ecoul zicerilor băsiste, pre numele său (mic) Boc (nu fiţi cârcotaş, Boc e mai mic, că are trei litere, nu patru, ca Emil) zice că avionul prăbuşit putea fi găsit în zece minute, pentru că Ministerul de Interne dispune de aparatura necesară pentru a depista pe oricine în această ţară.

„Ştiu bine că la etajul opt al Ministerului de Interne este centrul de comandă care poate să intervină în orice moment în această ţară şi să ia deciziile”. Totodată, zice Bocul, scuza că aparatura nu a fost folosită pentru că nu exista aprobarea judecătorului este „de tot râsul”. Eu zic că , luate în ansamblu, cugetările verbale ale lui Boc sunt de tot rîsul, numai că, luate separat, exprimă nişte adevăruri de tot plânsul. Păi, bine, dacă poate fi depistat oricine în această ţară, de ce nu l-au depistat pe Codruţ Marta ?

Şeful poliţiei, Petre Tobă (de carte) zice că aparatura „nu ar fi putut în niciun caz să localizeze semnalul transmis de avion”. Dar, bine, şefule, a vorbit cumva Bocul de semnalul transmis de avion? Nu, a vorbit despre localizarea exactă a telefonului de la care se vorbea. Nu cumva, tovarăşe miliţian, aparatura cu pricina, pe care s-au cheltuit sume exorbitante, seamănă cu transformatoarele revopsite ale lui Fenechiu? Nu cumva nu au fost folosite tocmai pentru a nu se dovedi că achiziţia cu pricina a umplut cu milioane de euroi conturile nu ştiu cărui client politic? Dumneata, ca să te aperi, spui că sistemul a fost achiziţionat special, pe fonduri europene, pentru identificarea principalilor suspecţi care au comis infracţiuni grave.

Repet, atunci de ce nu l-aţi prins pe Codruţ Marta? Aha, am înţeles, el nu a comis infracţiuni grave, de genul primirii unei plase cu caltaboş. Sau, poate că, deşi aparatura este în custodia Ministerului de Interne, cheia de la birou o au doar anumite persoane, care îşi fac de lucru pe acolo doar când mai trebuie înfundat vreunul care a fluierat în biserică. Sau, mă rog, nu a fluierat cum trebuie. Oricare dintre variante ar fi cea reală, nu putea fi recunoscută de către bietul ministru de Interne, pentru că la mijloc sunt probleme vitale, nu nişte „mărunţişuri” precum vieţile unor medici.

„Cheia de la biroul cu aparatură o fi asemănătoare cu cele patru despre care a spus preşedintele că sunt la el”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !