Gura pacatosului Basescu

De Simion Todoca
1Comentariu
Gura pacatosului Basescu
Ieşind de la sediul PMP, unde îşi are biroul, Traian Băsescu a dat cu mucii-n fasole ca un veritabil matelot care, ca să-şi dea importanţă, încearcă să facă propoziţii mai lungi de trei cuvinte.

Vorbind despre Elena Udrea, el spune că „ nu pot să abandonez ideea că un om care mi-a fost atât de loial, peste noapte devine un om indezirabil”. Adicătelea, bace Traiane, dumneata ai în minte ideea că oamenii care ţi-au fost loiali devin peste noapte indezirabili şi nu poţi să abandonezi atare idee. Aferim, gura păcătosului adevăr grăieşte. Dacă voiai să spui o minciună, spuneai că nu poţi accepta o asemenea idee, nu că nu o poţi abandona. Te-ai gândit, probabil, că poţi să spui fără frică adevărul, că tanti Nuţi oricum nu mai are lângă ea pe cineva care să-i facă analiză pe text. Iar dacă, prin minune, ar înţelege, dă-o la dracu, nu e ea mai importantă decât propria ta piele.

Chestiunea cu indezirabilii o ştiu demult toţi cei care au avut de-a face cu tine, după ce i-ai folosit atâta amar de vreme, i-ai aruncat ca pe nişte unelte stricate, făcându-i să plătească oalele pe care le-au spart la comanda ta şi a lui tanti Nuţi. Acum a ajuns şi ea în postura de unealtă inutilă, aşa că e treaba ei cum se descurcă de aici încolo, pentru că nu mai eşti la Cotroceni, ca să ieşi precum cucul, la şase şi jumătate, să spui „nu e bine, domnule chestor, mi se pare că eu te-am făcut chestor”. La judecătorii şi procurorii pe care încă îi mai ai în sistem, nu poţi să apelezi, să le porunceşti să facă pe dracul în patru ca să o scoată basma curată pe Nuţi, pentru că va trebui să te scape pe tine, atunci când îţi va veni rândul. Dacă o vor mai face…

Chiar dacă încă deţine o mulţime de secrete murdare ale celor pe care i-a înşurubat în sistem ca să-l servească pe el, Traian Băsescu nu mai are puterea de a-i şantaja, ca să-i oblige să îl servească necondiţionat, pentru că şi dacă va arunca pe piaţă sumedenie de dosare, cei din sistem se vor proteja unii pe alţii. Aşa cum timp de zece ani, sub domnia lui, nimeni nu a luat în seamă dezvăluirile presei, cu probe zdrobitoare, privind dictatura băsisto-pedelistă, nici oamenii din sistem nu se vor apuca să se judece unii pe ceilalţi. Aşa că, nu e bine, domnule Băsescu !

„Prietenii americani îl protejează pe Băsescu, dar cu condiţia să nu mai ceară protecţie pentru nimeni altcineva”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor