Guţu, dat afară din CJA!

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
6Comentarii
Guţu, dat afară din CJA!
Prefectul a emis un ordin prin care anunţă că, potrivit legii, mandatul de consilier judeţean a lui Romulus Remus Guţu va înceta înainte de expirarea duratei normale.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Romulus Remus Guţu, a fost pus pe liber. După declanşarea atacului dur a lui Romulus Guţu împotriva lui Gheorghe Falcă, partidul a trecut la treabă: i-a retras sprijinul politic lui Guţu şi au anunţat Prefectura Arad. Prefectul Cosmin Pribac a emis un ordin prin care anunţă că, potrivit legii, mandatul de consilier judeţean a lui Guţu va înceta înainte de expirarea duratei normale. „Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac, a emis un Ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Arad al domnului Guțu Romulus Remus. Ordinul a fost emis în baza prevederilor legii privind Statutul aleșilor locali, ca urmare a sesizării Organizației Județene Arad a Partidului Național Liberal privind retragerea sprijinului politic pentru domnul Guțu Romulus Remus. Acesta ocupa și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, iar conform legii, încetarea mandatului de consilier are ca efect încetarea de drept, pe aceeași dată, a mandatului de vicepreședinte al consiliului județean”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii. Vom reveni cu amănunte.


Atacă ordinul

De cealaltă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că încă a nu a primit ordinul venit de la prefect. Dar, oricum, lucrurile nu vor rămâne aşa. „Voi ataca în instanţă ordinul emis de Prefectură”, a declarat Guţu. Aşa că, cel mai probabil, dacă se va ajunge în instanţă, vicepreşedintele CJA va reuşi să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. Pentru că timpul petrecut în sălile de judecată va fi destul de lung. În primă fază, se va judeca în secţia de contencios-administrativ a Tribunalului Arad. După câteva înfăţişări şi o posibilă sentinţă, hotărârea Tribunalului va putea fi atacată. Aşadar va urma un nou proces. Totul în condiţiile în care, în trei luni de zile, mandatul lui Guţu va expira la termen. Aşa că, cel mai probabil, vicele va rămâne în scaun până la alegerile din iunie.

Taguri: , , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor