Guvernul apreciază propunerile lui Caba

De Simion Todoca
6Comentarii
Guvernul apreciază propunerile lui Caba
În cadrul unei dezbateri naţionale, Samuel Caba a înaintat propuneri de reformare a administrației.

Premierul Dacian Cioloș a inițiat o dezbatere națională pe tema celor trei piloni: funcția publică, administrația publică centrală și administrația locală. Arădeanul Samuel Caba a înaintat patru propuneri, pe temele de interes trasate de premier, la care a primit un răspuns punctual pe fiecare dintre problemele identificate cu soluțiile pe care le-a propus. Guvernul a răspuns pozitiv la propunerile privind deschiderea listelor electorale printr-un vot preferențial pe listă și inițierea unei legi a democrației de proximitate, care să asigure o participare cât mai activă a cetățenilor la deciziile administrației publice locale.„Apreciem propunerile dumneavoastră privind democraţia de proximitate, care presupune consultarea cetăţenilor de către autorităţile administraţiei publice locale, pentru identificarea necesităţilor acestora, înaintea luării unor decizii care îi privesc”, se arată în răspunsul Guvernului, semnat de către secretarul de stat Cezar Radu Soare.

„Am constatat cu satisfacție că intenția mea, de a propune idei care să conducă la democratizarea reală a vieții politice și la reducerea corupției din administrația publică locală, a avut un ecou la nivelul Guvernului. Deși la primele două propuneri nu am primit un aviz pozitiv, motivat de decizii ale Curții Constituționale care justifică starea de fapt din prezent, trebuie să remarc faptul că ultimele două propuneri au trezit interes. Pentru aceasta este nevoie, așa cum s-a precizat în răspunsul primit din partea Guvernului, de o largă consultare publică și politică, de dezbateri ale unor comisii parlamentare dar, pentru scopul final, procesul laborios este, în opinia mea, perfect justificat. Voi continua să analizez cadrul legislativ actual privind activitatea administrației locale și centrale și să propun modificări legislative, în cadrul prevăzut de lege, pentru a provoca o schimbare în bine a sistemului democratic din România, a legilor care privesc interesele cetățenilor, care trebuie să primeze în fața intereselor baronilor locali sau ale grupărilor politice”, a declarat Samuel Caba.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor