Guvernul, zgârcit cu elevii

2Comentarii
Guvernul, zgârcit cu elevii
Guvernul, zgârcit cu elevii
Acordarea de manuale gratuite în format electronic nu este agreată de Guvern.

Unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare a Legii Învăţământului, în sesnsul acordării de manuale gratuite în format electronic pentru elevii din învăţământul de stat obligatoriu este senatorul arădean Aurel Ardelean.

Domnia-sa deplânge faptul că guvernul nu susţine această iniţiativă, dar speră că plenul Senatului, care este Cameră decizională, va vota altfel decât doreşte Guvernul, chiar dacă s-a primit aviz negativ de la Comisia de buget-finanţe A primit, în schimb, avize favorabile de la Comisia pentru egalitate de şanse şi de la Consiliul Legislativ şi a fost adoptat de către Camera Deputaţilor.

„Avem în vedere şi faptul că în momentul de faţă statul român nu asigură manuale şcolare clasice în mod gratuit decât unui număr limitat de elevi.

Manualul electronic constituie o variantă viabilă şi pentru elevii care nu beneficiază de gratuitate, preţul fiind mai mult decât accesibil. Nu cred că mai este nevoie să spunem că accelerarea informatizării instituţiilor de învăţământ chiar presupune şi existenţa manualelor în format electronic.

Mă bucur că în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, din care fac parte, nu a fost niciun vot împotrivă, lucru care dovedeşte necesitate acestei prevederi legale. Ar fi bine ca şi Guvernul să înţeleagă că nu ai voie să fii zgârcit cu educaţia copiilor, pentru că ei reprezintă viitorul”, a declarat Ardelean.

S.T.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor