Haideţi s-o ajutăm pe Daria!

5Comentarii
Haideţi s-o ajutăm pe Daria!
Fetiţa are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală pe creier. E singura ei şansă.

O cheamă Daria şi are şapte luni. E primul copil al soţilor Sărmăşanu. Un copil foarte dorit, a cărui venire pe lume a adus o bucurie imensă în sânul familiei. Dar bucuria nu a durat foarte mult.

La doar câteva zile după ce s-a născut, părinţii au aflat că micuţa Daria are o problemă medicală.

„A făcut o diaree puternică determinată de intoleranţa la lactoza pe care o conţinea laptele praf” – spune Aurelia Lengyel, mătuşa fetiţei. Speriaţi că nu ştiau ce se întâmplă cu fiica lor, soţii Sărmăşanu au decis să o ducă pe Daria la un spital din Timişoara pentru a i se face investigaţii suplimentare. „Printre altele, i s-a făcut ecografie în regiunea capului şi astfel s-a descoperit că are un chist destul de mare pentru vârsta ei. Medicul neurochirurg a pus diagnosticul «agenezie de corp colos; chist intraventricular stâng”.

Buletinul de examen ecografic transfontanelar indică o formaţiune mare, de aproximativ 44/33 mm localizată în ventriculul lateral stâng, care comprimă şi deviază linia mediană şi structura spre dreapta. Concluzia este că Daria necesită un drenaj chisto-peritoneal, adică o intervenţie chirurgicală pe creier pentru eliminarea chistului” – explică Aurelia Lengyel.

15.000 de euro!

Alarmaţi de-a dreptul de ceea ce au aflat despre fetiţa lor, părinţii Dariei au considerat necesar să afle şi opinia unor medici străini. Astfel au ajuns la Clinica de Neurochirurgie din Göttingen, Germania. Doctorii de aici au stabilit că fetiţa trebuie operată cât mai urgent cu putinţă.

„În cazul în care nu s-ar face intervenţia chirurgicală, Daria va rămâne din punct de vedere intelectual la nivelul unui copil de un an, în ciuda dezvoltării fizice normale. Dacă va fi operată, ea ar avea şanse reale de recuperare şi ar putea deveni un copil normal” – subliniază mătuşa copilei.

Evident, intervenţia chirurgicală din Germania trebuie plătită. Operaţia costă 15.000 de eruo, sumă la care se adaugă şi cheltuielile cu tratamentul post-operator. Soţii Sărmăşanu au făcut tot ce a fost omeneşte posibil şi au reuşit să adune (doar) jumătate din această sumă. Sunt disperaţi însă pentru că nu prea ştiu cum ar putea face rost de restul banilor.

De aceea fac apel la dumneavoastră, cei care aţi dori şi aţi putea să-i ajutaţi. Au deschis două conturi RO03 RNCB 0249 0910 2108 0003 (euro) şi RO57 RNCB 0249 0910 2108 0001 (lei), la BCR Timişoara, pe numele Vasile Sărmăşanu.

Orice donaţie, fie cât de mică, ar putea-o ajuta pe Daria să fie un copil normal.

D.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor