Hală agroalimentară mai mică şi parcare supraetajată în locul Pieţei din Vlaicu

De Diana Dutu
7Comentarii
Hală agroalimentară mai mică şi parcare supraetajată în locul Pieţei din Vlaicu
© O parte a vechii hale, în paragină după incendiul din 2018 FOTO: VALENTIN GORAN
Acestea sunt planurile pe care Primăria Arad vrea să le pună în practică imediat ce vechea hală va fi demolată.

După ce a fost mistuită de un incendiu în primăvara anului 2018, Piaţa agroalimentară din Vlaicu ar putea (re)deveni un spaţiu civilizat. Dovadă în acest sens stă proiectul de hotărâre CLM privind aprobarea documentației tehnico–economice și a indicatorilor tehnico–economici ai obiectivului de investiție „SF – Dezafectare hală agroalimentară veche şi construire hală agroalimentară nouă, Calea Aurel Vlaicu nr. 140 Arad”. Proiectul urmează să fie votat în şedinţa ordinară de luni, 2 decembrie, a Consiliului Local Municipal.

Planurile

„Una din pieţele municipiului transmisă în concesiune la SC TOP SA este Piaţa Agroalimentară amplasată în Calea Aurel Vlaicu nr. 140. Terenul pieţei şi construcţiile sunt înscrise în CF nr. 306804 şi sunt proprietatea Municipiului Arad. Suprafaţa totală a terenului este de 1.002 mp. Amplasamentul este înconjurat de blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+4E. Parcela este în întregime construită, pe ea fiind amplasată hala agroalimentară veche ce va fi demolată. Hala veche a fost construită aproximativ în anii 1960 şi are un regim de înălţime P (parter). Investiţia propusă este necesară ca urmare a incendiului din anul 2018, deoarece în prezent hala funcţionează pe o suprafaţă mai mică de jumătate din suprafaţa iniţială. De asemenea, Municipiul Arad a propus dezvoltarea într-o altă etapă, în zonă, a unei parcări etajate pentru a deservi zona rezidenţială şi piaţa. Obiectivul proiectului este construirea unei hale pentru piaţă de dimensiuni mai mici cu dotări moderne, dar care să asigure aceleaşi servicii populaţiei din zonă. Totodată se propune demolarea vechii hale care este degradată şi nu mai poate asigura condiţii optime şi sigure de funcţionare” – detaliază primarul Călin Bibarţ în referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre.

Investiţie de peste 2 milioane de lei

Scenariul recomandat de proiectantul investiţiei propune dezafectarea halei agroalimentare vechi şi construirea unei hale agroalimentare noi, în suprafaţă de 337,52 mp, având structura metalică şi închideri cu panouri multistrat, pe ferme metalice. Valoarea totală a investiţiei este de 2.260.417,34 lei (cu TVA), din care 90.685 lei sunt alocaţi dotărilor (mobilier piață pentru expunere: mese fibră sticlă, masă lactate, vitrină frigorifică, mese flori, dotări PSI, mobilier birou și rafturi magazie, stergător picioare, coșuri gunoi, pubele ecologice etc.). Finanţarea investiţiei se asigură din fonduri ale bugetului local, durata de realizare/ execuţie a lucrărilor fiind de 15 luni.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor