Hanţiu e iepurele alb, iepurele roşu la Joy’s

De Adriana Barbu
Hanţiu e iepurele alb, iepurele roşu la Joy’s
„E timpul pentru o altă optică, într-un nou performance la cafeneaua literară Joy’s”. Aceasta e invitaţia de astăzi a tinerilor de la CitiZenit.

Vine ora 21.00. Şi odată cu ea vine şi Mihnea Rareş Hanţiu la Cafeneaua Literară Joy’s, la etaj, cu un performance ce nu ar trebui ratat. Hanţiu va fi astăzi seară „Iepurere alb, Iepurele roşu”. Despre ce e vorba? Despre experimentul celor de la CitiZenit, al patrulea ca număr. Un experiment teatral provocator, „fără repetiții și fără regizor, jucat de fiecare dată de către un alt actor care descoperă textul în momentul începerii spectacolului”. Duminică, 13 noiembrie, în Cafeneaua Literară Joy’s, la etaj, Mihnea Rareş Hanţiu descoperă odată cu noi textul pe care îl va interpreta. „Dacă până acum spectacolul a fost jucat la Arad de actori formați în teatru, Rareș, care are un background în cinematografie, în principal ca regizor, dar și în calitate de actor, va filtra textul printr-o altă lentilă”, ne spun organizatorii experimentului arădean, tinerii de la CitiZenit.

Ce mai spun aceştia? Că „această îndrăzneaţă piesă de teatru, jucată în România în premieră anul acesta, în exclusivitate în Arad, a fost tradusă în mai mult de 20 de limbi și a fost jucată de sute de actori din toată lumea, inclusiv de unii dintre cei mai importanți actori și performeri la nivel mondial, de la John Hurt la Ken Loach și Whoopi Goldberg”.

Dacă nu vrei să-l ratezi pe Mihnea Rareş Hanţiu performând atunci vino al Joy’s diseară. Biletele pot fi achiziționate la fața locului, înainte de începerea spectacolului (16 lei preţ întreg, 13 lei cu reducere).

Ca o ultimă invitaţie, Oana Furlea, unul dintre fondatorii CitiZenit, spune: „Aș vrea să vă vorbesc despre Iepurele alb, iepurele roșu – cu Rareș Hanțiu, nu ca să profit de conjunctura asta mondială ca să fac reclamă unei piese de teatru din Arad, ci pentru că cred cu tărie că această piesă, care problematizează în felul în care o face limitele libertății și ale obedienței noastre, e mai relevantă azi decât a fost la celelalte reprezentații din Arad”. Deci, să fie „Iepurele alb, iepurele roşu”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !