Haos în medicina de familie

32Comentarii
Haos în medicina de familie
ARAD – Doctorii ameninţă că nu mai dau reţete şi trimiteri, CAS îi cheamă la semnarea actelor adiţionale.

Conform declaraţiilor dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie din Arad (PMFA), începând de ieri, cabinetele de medicină primară funcţionează în sistem strict privat, în afara contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Adică: medicii de familie nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite şi nici trimiteri către ambulatoriul de specialitate sau laboratorul de analize. Dr. Dărăbanţiu ţine însă să precizeze că pacienţii nu vor avea de plătit taxe pentru consultaţie: „Nu îi trimitem acasă şi nici nu-i lăsăm să moară. Ei nu au nicio vină.”

De cealaltă parte, dr. Steluţa Grada, director în cadrul CAS Arad, spune că doctorii îşi pot continua, fără probleme, activitatea la cabinet. „Miercuri a fost aprobată HG 262 pentru aprobarea contractului cadru pe 2010, iar pentru luna aprilie facem acte adiţionale la contractul din 2009, astfel încât să se continue activitatea. Am afişat aceste informaţii pe site-ul CAS. Medicii trebuie doar să vină să semneze actele adiţionale” – precizează dr. Grada.

Contactându-l din nou pe preşedintele PMFA, acesta s-a arătat surprins, menţionând că nu a primit nicio informare oficială privind încheierea actelor adiţionale pe luna aprilie. În ceea ce priveşte contractul cadru pe 2010, dr. Dărăbanţiu menţionează că medicii de familie nu îl vor semna în forma actuală pentru că „e un contract dictatorial în care noi avem o grămadă de îndatoriri şi penalizări, iar CAS, chiar dacă greşeşte, nu e penalizată în niciun fel”.

JA-D.D.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor