Hârjoneala lui Tom cu Jerry

Crin Antonescu a scos Partidul Naţional Liberal din umbra PSD. El însuşi a cotit brusc, lăsându-l pe Victor Ponta cu ochii în soare.

Nu ştiu dacă schimbarea tacticii este consecinţa unei consilieri ori dacă survine în urma unor reflecţii proprii. Cert este că Antonescu a mutat inteligent şi azi îl surclasează pe tânărul Victor Ponta în toate sondajele de opinie. Asumându-şi o „independenţă” totală faţă de PSD, Crin Antonescu a ajuns să fie perceput de electorat ca adevăratul lider al Opoziţiei.

 Poziţia lui Antonescu de lider al Opoziţiei este consolidată şi de faptul că nu se sfieşte să dezvolte atacuri virulente împotriva PSD şi asupra lui Victor Ponta. Atacuri la care nici Ponta, nici alţi lideri ai social-democraţilor nu răspund niciodată. De ce nu răspund? Pentru că, spun ei, este nevoie de o opoziţie unită, capabilă să învingă PDL şi să-l înlocuiască la guvernare. Greşeală fatală! Lipsa de reacţie a celor din PSD induce în rândul electoratului senzaţia de slăbiciune, de dependenţă totală a acestora de PNL. Şi invers, îi ridică pe liberali şi pe Crin Antonescu la rang de „bărbaţi adevăraţi”, care ştiu ce vor. Mai mult, Ponta s-a descalificat definitiv de la aspiraţia de mare lider, atunci când îi oferea lui Antonescu viitoarea preşedinţie a ţării, dacă acesta îi oferea în schimb funcţia de premier. Oferta sugera slăbiciune, dacă nu cumva o milogeală, venită din recunoaşterea lui Antonescu ca adevărat şef al Opoziţiei.

 Una peste alta, de câteva luni asistăm la un fel de hârjoneală a lui Tom cu Jerry – îi dă cu lăbuţa, apoi îl face scăpat, ca să-l prindă iar şi iar, de câte ori are chef. Slăbiciunile „micului Titulescu” se pot răsfrânge în timp şi asupra partidului. Şi asta, pentru că, fapt dovedit, românilor le plac oamenii-locomotivă. Or, Antonescu este o locomotivă pentru PNL, fiind cotat mai bine decât partidul, câtă vreme Ponta are o cotaţie sub cea a PSD, „vagoanele” lovindu-l peste călcâie. Un semnal de alarmă în acest sens este şi faptul că duminică, la Haţeg, liberala Mariana Câmpeanu a devenit deputat înaintea candidaţilor PDL şi PSD. Când va înţelege PSD că are nevoie de un bărbat, la conducere? Ziua aceea n-ar trebui să fie departe.

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !