Harry de pe frontul din Afganistan

Harry de pe frontul din Afganistan
Anul trecut, din considerente de securitate, Prinţul Harry şi misunea din Irak, pentru care se pregătise de zor, au devenit ca două linii paralele.

Colegii săi din armată au plecat pe front, iar el a rămas acasă cu sufletul zdrobit. A venit însă vremea că mezinul familiei regale să îşi împlinească visul de a-şi servi ţara. Fiul cel mic al Prinţului Charles şi-a petrecut ultimele săptămâni în Afganistan, transformând astfel în realitate cea mai aprigă dorinţă a sa.

Evident, viaţa pe front nu seamănă nici pe departe cu cea dusă la palat. Pericolele îl pândesc la tot pasul, dar Harry este convins că de acolo de sus, mama sa îl urmăreşte la tot pasul. „William mi-a scris să îmi spună că mama ar fi mândră de mine Ea s-ar uita în jos şi cred că s-ar amuza de lucrurile prosteşti pe care le-am făcut, cum ar fi să o iau la stânga când ar fi trebuit să o iau la dreapta”, a povestit Harry.

Prinţul avea doar 12 ani când Prinţesa Diana, femeia care l-a adus pe lume, s-a stins din viaţă într-un accident tragic în Paris. În Afganistan, Harry nu are însă timp să îşi plângă de milă. „Iau lucrurile aşa cum sunt. Sunt în lumea aceasta mulţi oameni care şi-au pierdut unul dintre părinţi şi presupun că şi ei gândesc la fel”, a comentat Prinţul. „Este unul din lucrurile la care nu mă gândesc tot timpul pentru că am de ce să îmi fac griji. Te îngrijorezi pentru propria viaţă, pentru colegii tăi ”, a continuat al treilea pretendent la tronul Marii Britanii.

Harry se comportă ca un soldat „exemplar”, acesta fiind exact cuvântul folosit de Gordon Brown, Prim ministrul Marii Britanii. „Toată ţara va fi mândră de acţiunea sa”, a povestit Brown. „Harry a fost incredibil de curajos. Şi-a împlinit visul de a-şi servi ţara cu multă determinare şi mult curaj. Aplaud presa pentru că nu a făcut publică misiunea lui şi nu a pus în pericol viaţa Prinţului şi a altor oameni”, a mărturisit David Cameron, liderul Conservator. Timp de zece săptămâni, prezenţa Prinţului în Afagnistan a fost ţinută secretă. „Niciodată nu aş vrea să pun în pericol viaţa persoanelor care se află alături de magnetul de gloanţe. Dar dacă sunt dorit, dacă este nevoie de mine, îmi voi servi ţara aşa cum m-am angajat să o fac”, a explicat Harry în luna decembrie a anului trecut, înainte de a pleca pe front. „Cred că îmbrăcat în uniformă sute de oameni mi-ar da posibilitatea de a fi normal”, a povestit Prinţul. Vestea că Harry este pe front a ieşit la iveală în cursul zilei de joi, după ce reprezentanţi media din străinătate au făcut public totul. „Sunt dezamăgit că site-uri străine au decis să povestească tot fără să ne consulte. Acum că totul a devenit public o să ne gândim dacă misiunea lui va continua sau nu”, a transmis Sir Richard Dannatt, şeful Armatei Britanice.

Oricum ar fi, dacă se va întoarce în Anglia sau nu, Prinţul Harry se poate considera liniştit. Şi-a văzut dorinţa împlinită, dorinţă la care a contribuit şi bunica lui. Cea care l-a anunţat că va ajunge pe front a fost chiar Regina Marii Britanii. L-a susţint puternic, în ciuda poziţiei pe care el o ocupă. „A fost pentru plecare mea. Cunoştinţele sale despre armată sunt minunate pentru o bunică”, a povestit Harry.
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase