Hellvig, preocupat de pensionari

Deputatul Eduard Hellvig susţine acordarea unei compensaţii în bani pensionarilor, pentru tichetele de călătorie neutilizate până la data de 31 decembrie 2005. În acest sens, conservatorul i-a adresat o interpelare lui Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

„Pensionarii beneficiază anual de un total de şase călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri personale, cu trenuri accelerate fără regim de rezervare, precum şi cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navetele de călători clasa a II-a, la transportul intern în comun între localităţi”; „începând cu anul 2005, se acordă produse alimentare familiilor de pensionari, în cazul în care nu s-au utilizat tichetele de călătorie pe calea ferată la care au dreptul”, iată textele legale de la care pleacă parlamentarul în fundamentarea demersului său.

Mai degrabă bani

„În condiţiile în care: starea de sănătate, vârsta sau mediul de reşedinţă (rural, urban) ale pensionarilor au influenţat gradul de utilizare a tichetelor de călătorie; costurile lunare de întreţinere, de procurare a medicamentelor şi a hranei depăşesc, în consecinţă, posibilităţile materiale ale persoanelor cu pensii mici şi medii; există impedimente în ceea ce priveşte valorificarea tichetelor de masă de către pensionarii din mediul rural în acele localităţi în care nu există unităţi comerciale autorizate”, Hellvig a solicitat ministrului Barbu să precizeze dacă are în vedere posibilitatea compensării în bani a tichetelor de călătorie nefolosite până la data de 31 decembrie 2005 şi care este nivelul preconizat al acestei compensaţii, astfel încât pensionarii să beneficieze, în mod real, de drepturile stabilite.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !