HexaGods – creatorii juniori de roboți de la „Moise Nicoară”

HexaGods – creatorii juniori de roboți de la „Moise Nicoară”
Membrii echipei de robotică de gimnaziu a colegiului arădean se pregătesc de competiția FIRST Lego League.

Membrii echipei de robotică de gimnaziu a Colegiului Național „Moise Nicoară”, numită HexaGods, s-au întâlnit pentru prima oară în vară, la preselecțiile organizate de colegii lor mai mari. Atrași de pasiunea pentru tehnologie și știință, aceștia s-au înscris în competiția FIRST Lego League, care susține educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Concursul încurajează găsirea unor soluții optime pentru probleme prezente în societatea actuală. Tema din acest an, Hydro Dynamics, se concentrează pe reciclarea apei gri. Așadar, elevii au avut de realizat un proiect de cercetare pe această temă, pe care îl vor prezenta în fața juriului. Totuși, provocarea cea mare a constituit-o, bineînțeles, construirea unui robot care va avea de îndeplinit sarcini pe un teren special amenajat pentru a simula ipostaze de reciclare a apei. Juriul va puncta proiectul de cercetare, proiectarea robotului, evoluția acestuia în timpul probei, precum și valorile echipei.

Povestea echipei

După un dialog cu elevii de la „Moise Nicoară” care se pregătesc pentru acest concurs, am aflat povestea echipei, alcătuită din Andrei Creț, Ștefan Dărăban, Adelina Durgheu, Alex Metzner și Andrei Szőke, monitorizată de către Andrei Ciobancan și coordonată de către doamna profesor Ileana Selejan. Primul pas pe care aceștia l-au făcut împreună a fost alegerea numelui care să-i reprezinte. HexaGods, având la bază figura geometrică adesea regăsită atât în natură, cât și în tehnologie, are valențe ce trimit către tema și misiunea competiției, simbolizând, totodată, creativitatea. Copiii au spus că, după implicarea în acest proiect, cel mai mare câștig este abilitatea de a lucra în echipă, în scopul atingerii unui obiectiv comun. Pe deasupra, au învățat să aprecieze toate soluțiile propuse, indiferent de potențial, pentru că uneori cele mai neobișnuite idei s-au dovedit a fi câștigătoare.

Concursul, pe 18 martie

Competiția se va desfășura în 18 martie 2018, la Universitatea Politehnica din București, unde arădenii vor concura, alături de alte echipe din toată țara, pentru premiul cel mare.download-110Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !