Hidrantul buclucaș din Sânicolau. Lăsat să curgă timp de o oră

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Hidrantul buclucaș din Sânicolau. Lăsat să curgă timp de o oră
În dimineața zilei de sâmbătă, 12 august, în jurul orei 10:30, pompierii arădeni aflați în intervenție în zona Sânicolau Mic, au încercat să alimenteze dintr-un hidrant de pe strada Nucului, însă… nu au mai reușit să îl închidă.

O cititoare ne-a semnalat faptul că pe strada pe care locuiește, strada Nucului, situată la marginea cartierului arădean Sânicolau Mic, un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad (ISU), aflat în intervenție în zonă, a încercat să alimenteze autospeciala dintr-un hidrant amplasat pe strada respectivă.

Alimentare nereușită

Echipajul a pornit hidrantul, a constatat că nu funcționează la parametrii normali, însă când s-a ivit momentul să îl închidă, și-au dat seama că nu pot face asta. Din cauza unei probleme tehnice a hidrantului, echipajul de pompieri nu l-a mai putut închide, apa curgând continuu.

În sarcina CAA

Cititoarea care ne-a semnalat problema a luat legătura cu ISU Arad, transmițându-le că echipajul lor a părăsit hidrantul, lăsându-l să curgă în voie. Conform declarației cititoarei noastre, cei de la ISU i-au spus că pompierii și-au făcut treaba, repararea defectului la hidrant revenind în sarcina Companiei de Apă Arad, care a fost la rândul ei anunțată de către reprezentanții Inspectoratului.

O singură echipă

Povestea nu se oprește aici, deoarece cititoarea a luat legătura cu cei de la Compania de Apă Arad (CAA) care, într-adevăr, sunt responsabili de oprirea hidrantului. Partea interesantă este, însă, că cei de la CAA dispun sâmbăta doar de o echipă de intervenție. Și mai interesant este faptul că cititoarei i s-a spus că „echipa este la altă intervenție, mai importantă”.

Costurile

Grija celei ce locuiește pe strada Nucului, în apropierea hidrantului buclucaș, este ca toată cantitatea de apă ce s-a scurs de la momentul pornirii hidrantului și până la închiderea acestuia, să nu fie suportată financiar de către locuitorii străzii.

Apa a curs mai bine de o oră, de la 10:30 până în jurul orei 12:00. În jurul amiezii, echipa de intervenție a Companiei de Apă a ajuns și pe strada Nucului, unde, pentru a remedia problema, au oprit alimentarea cu apă a străzii. Conform cititoarei, cei de la „Apă” au venit, au oprit alimentarea cu apă a zonei, apoi au plecat mai departe, spunând că „au o avarie mai mare” și că vor reveni pe Nucului când vor repara cealaltă problemă.

Așadar, locuitorii străzii Nucului vor sta fără apă, până în momentul în care echipa Companiei de Apă va da de capăt problemei hidrantului buclucaș. Toate astea într-o zi în care se anunță temperaturi caniculare.

Incendiul de vegetație

Contactați telefonic de către Jurnal Arădean/aradon.ro, reprezentanții ISUJ Arad au declarat, prin maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt, că „echipajul se afla în intervenție în zonă, la un incendiu de vegetație izbucnit la câteva străzi distanță de hidrant. Au încercat să alimenteze de la hidrantul respectiv, însă nu au reușit, acesta fiind defect. A fost anunțată Compania de Apă Arad, deoarece ei sunt responsabili de întreținerea hidranților.”

Nu vor plăti nimic

De cealaltă parte, Monica Iovan, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Arad, a declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că „echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului și a oprit alimentarea hidrantului, pentru a nu mai exista scurgeri, urmând să rezolve problema în cel mai scurt timp posibil”.

Întrebată despre cei care vor suporta paguba, aceasta a spus că „nici vorbă să plătească locuitorii străzii, pentru că apa nu a trecut prin contoarele lor”. Totuși, cel mai probabil cantitatea va fi trecută la „pierderi”, așa că tot arădenii o vor plăti.

O altă intervenție

Într-adevăr, echipa Companiei de Apă a oprit alimentarea străzii și a plecat mai departe, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al companiei. Monica Iovan a declarat că „intervențiile se rezolvă în funcție de gravitate și într-adevăr, există o intervenție în zona Parcului Reconcilierii, însă echipa care a oprit apa pe Nucului va reveni și va rezolva problema”.

O zi… răcoroasă

Tot ce putem să facem noi, la fel ca și locuitorii de pe Nucului, este să sperăm că problema va fi remediată într-un timp cât mai scurt. Și să vă urăm ceea ce ne-a urat cititoarea la finalul mesajului: „o zi răcoroasă și… cu apă la robinet!”.

20748265_790426814481216_3069729767329921369_o

20690115_790426487814582_4978034563479696148_o2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor