Hitler râde pe sub mustață. Mustața lui Merkel !

De Simion Todoca
Hitler râde pe sub mustață. Mustața lui Merkel !
© Simion Todoca
Nu au trecut bine trei zile de când scriam că liderii țărilor mai mici din Uniunea Europeană se amăgesc cu speranța că „defectarea” Marii Britanii îi va face pe mahării Uniunii Europene să-și schimbe strategia de tip imperial, pe când aceștia vor proceda exact pe dos, adică vor impune politici menite să le consolideze supremația și să le faciliteze împărțirea spațiului european în guvernorate ale fostelor imperii.

Previziunile mi-au fost confirmate în timp record: vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, cere UE să reducă numărul comisarilor europeni și să reconsidere modul în care alocă bugetul. Pe șleau spus, Germania și acoliții săi nu mai acceptă ca pigmeii să aibă, prin comisarii europeni, măcar o umbră de participare la decizii, cei puternici și luminați trebuie să-și desemneze guvernatori care să conducă cu mână de fier noile colonii. Pentru că, de fapt, acesta a fost și scopul lărgirii peste măsură a UE, transformarea statelor mici în colonii ale fostelor imperii.

După ce marile puteri din cadrul UE au dat statelor aderante iluzia participării la luarea deciziilor, cumpărând la bucată președinți, premieri și, mai ales, europarlamentari, dispuși să voteze cu ambele mâini tot ce venea din partea grangurilor, oferindu-le legitimitate oficială, uneltelor le-a venit rândul să fie date la casat. Tragic, însă, nu ei sunt cei casați, ci țările lor, pe care le-au vândut pentru un blid de linte. Sigur, este doar un eufemism, pentru că boabele de linte erau perle sau diamante, dar nu asta contează, ci repercusiunile trădării, adică subjugarea unor națiuni de către fostele imperii. Iar, dacă veți spune că va fi greu sau imposibil să stăpânești atâtea popoare, aflați că deja se coace și mijlocul prin care imperialii își vor supune coloniile sau, dacă vreți, guvernoratele: vicecancelarul a spus, apăsat, că UE trebuie să-și construiască propria armată europeană comună. Ce înseamnă „comună” și cine o va conduce, este la mintea cocoșului. La ora actuală, jumătate dintre țările componente ale UE sunt și membre NATO. Pot să pariez oricât că armata UE va fi formată din țările care își vor anunța retragerea din NATO. Cu o zi înainte de declarațiile vicecancelarului Germaniei, președintele Cehiei a cerut organizarea unui referendum privind ieșirea țării din UE și din NATO ! Oare, a fost întâmplător ? Mă tem că nu. „Trăim în miezul unui ev aprins”, vorba lui Labiș, dar nu ne dăm seama. Alegerile parlamentare vor fi decisive pentru calea pe care o va urma România: va fi o colonie folosită pentru depozitarea gunoaielor, livrarea de carne de tun în războaiele guvernatorilor imperiului, secătuirea tuturor resurselor întru îndestularea stăpânilor, sau una pe care stăpânul preferă să o dezvolte, să o facă înfloritoare și prosperă? Asta va decide instinctul românului.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !