Hotel cu 6 etaje, benzinărie şi parcare de TIR-uri pe A1, lângă Arad

De Diana Dutu
17Comentarii
Hotel cu 6 etaje, benzinărie şi parcare de TIR-uri pe A1, lângă Arad
Investiţia se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare şi ar urma să fie finalizată integral în martie 2023.

ARAD. Park Autoband Expres este numele firmei arădene, deţinute şi administrate de către Matei Samu, care va investi în realizarea unui complex cu funcțiuni mixte (servicii și comerț, amenajare parcare securizată cu nivel minim 4 lacăte, amenajare accese și împrejmuire) în extravilanul Municipiului Arad, pe Autostrada A1 (km 36+200 – km 36+640). Investiţia se va realiza în două etape. Prima presupune realizarea unei parcări securizate şi are ca termen de finalizare vara anului 2020. Cea de a doua etapă se referă la ridicarea unor construcţii noi pentru servicii şi comerţ şi a unui hotel, având ca termen de finalizare primăvara anului 2023.

Ce se face pe A1

Potrivit Memoriului de prezentare a investiţiei de pe Autostrada A1, aici se vor executa următoarele categorii de lucrări: *construcții noi pentru servicii şi comerţ – spații de recreere (bar și facilitate de agrement pentru șoferi, spălătorie de haine, dușuri, vestiare, grupuri sanitare, spaţii de cazare, restaurant, staţie de distribuţie carburanţi, magazin piese de schimb autocamioane – cu regim de înălțime maxim P+6 Etaje; *parcare securizată 4 lacăte – platformă carosabilă cu locuri de parcare pentru autocamioane (290 locuri), circulaţie auto şi pietonală, spaţii verzi şi grupuri sanitare pentru şoferi; *locuri de parcare autoturisme mici pentru deservirea parcării securizate, parcări destinate serviciilor cu funcțiuni mixte (minim 22 locuri de parcare); *locuri de parcare autocamioane în exteriorul parcării securizate; *amenajarea accesului; *alei pietonale; *amenajarea spaţiilor verzi şi plantate; iluminat arhitectural; *racorduri la reţelele tehnico-edilitare și rețele de incintă; *drum de serviciu pentru autostradă, deviat la limita parcării securizate; *platforme gospodăreşti şi amenajări tehnico-edilitare; *împrejmuire perimetrală; *mijloace de publicitate iluminate și neiluminate; *sistematizarea verticală a terenurilor.

„În jurul clădirilor, în incintă, vor fi amplasate parcaje la sol, spații verzi, alei pietonale și carosabile. Perimetral, la limita parcării securizate şi a zonei de servicii şi comerţ se va realiza un drum de serviciu pentru autostradă. Accesul și ieșirea automobilelor din incintă se vor realiza din autostrada A1, fără a incomoda circulația, conform normativelor în vigoare și conform avizelor eliberate de către autorități. Terenul are categoria de folosinţă arabil în intravilan” – se arată în documentul citat.

Cine e investitorul

Terenul pe care se va realiza acest proiect aparţine Gizellei şi lui Matei Samu, cel din urmă fiind proprietarul şi administratorul firmei Park Autoband Expres. E vorba de o companie înfiinţată în decembrie 2016, al cărei obiect de activitate îl constituie „administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract”. Potrivit celui mai recent bilanţ făcut public de Ministerul Finanţelor (pe anul 2017), firma are un singur angajat şi a încheiat anul cu o pierdere de 5.762 de lei.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor