Hotel cu opt etaje în loc de IMAR?

De Diana Dutu
8Comentarii
Hotel cu opt etaje în loc de IMAR?
Un magazin de bricolaj, un mall în aer liber, un hipermagazin&galerie comercială şi o clădire cu 8 etaje cu destinaţia hotel sau birouri. Totul, pe aproximativ 80.000 de metri pătraţi.

ARAD. Europe Logistics – companie administrată de olandezii de la AFI Europe N.V. – şi-a anunţat, zilele trecute, intenţia de a elabora un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul fostei fabrici IMAR. Investitorul intenţionează construirea unui ansamblu de clădiri comerciale şi pentru servicii care ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 79.962 de metri pătraţi situată pe Calea Aurel Vlaicu nr.14. Proiectul se află în faza obţinerii avizului de oportunitate.

Iniţiatorul proiectului arată că anterior acestui demers, pe amplasamentul respectiv, s-a aprobat prin HCL 108/11.05.2012 – PUZ Construire Ansamblu clădiri comerciale şi pentru servicii, cu valabilitate trei ani. Conceptul actual reia principiile stabilite prin PUZ-ul anterior, cu anumite adaptări funcţie de mobilarea propusă în prezent.

Patru centre comerciale

„Proiectul de dezvoltare prevede realizarea unei investiţii imobiliare, sub forma unui ansamblu de clădiri cu destinație comercială şi pentru servicii (hipermarket, galerii comerciale de tip <strip mall>, bricolaj etc.), cu regim de înălțime Parter + 1E parţial, organizate în jurul unei platforme comune pentru parcare, amenajată la nivelul solului, cu accese atât din Calea Aurel Vlaicu, cât şi din Calea 6 Vânători. În partea de sud-vest a incintei, de-a lungul Căii Aurel Vlaicu, este prevăzută o suprafaţă pe care opţional se poate realiza un proiect cu regim de înălţime maxim S+P+8E și înălţime de până la 35m, cu parcare subterană, având funcţiuni comerciale şi pentru servicii – comercial/ birouri/ hotel. Corpurile de clădiri vor fi amplasate în aşa fel încât activităţile destinate fiecăruia să nu se influenţeze în mod negativ sau să nu aibă impact necorespunzător asupra vecinătăţii şi mediului. Funcţiunile comerciale şi pentru servicii vor interacţiona şi vor fi deservite de un parcaj comun” – se arată în documentaţie.

Ansamblul comercial va fi compus din patru corpuri principale: Corp 1 – Centru comercial – Bricolaj; Corp 2 – Centru comercial – Hipermagazin & Galerie comercială; Corp 3 – Centru comercial – MSU (Unitate de Shopping de nivel Mediu) – comerţ + servicii (comercial/ birouri/ hotel); Corp 4 – Centru comercial – Strip Mall (comerţ). Strip Mall este un concept nou adus în Romania, ce reprezintă un mall în aer liber, magazinele fiind dispuse pe un rând cu spaţiu de promenadă în faţă, iar pe toată lungimea sa având locuri de parcare.

Pregătit pentru dezmembrare

„Terenul destinat realizării investiţiei este format dintr-o singură parcelă, în suprafaţă de 79.962 mp, aflată în proprietatea iniţiatorului. Acesta se va putea dezmembra astfel încât fiecare corp/ tronson împreună cu dotările aferente şi cu cotele comune, să poată intra în proprietatea diverşilor operatori, cu respectarea condiţiilor de servitute şi parcelare” – se mai arată în documentaţie.

Studiu de oportunitate

Anunţul de intenţie privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Construire ansamblu de clădiri comerciale și pentru servicii” Calea Aurel Vlaicu nr.14, Arad a fost făcut public săptămâna trecută. Documentaţia poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, până la 13 octombrie, în zilele lucrătoare, între orele 8.00–11.00. Observaţiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei, B-dul Revoluţiei nr.75, Serviciul Relaţii cu Publicul, până la 13 octombrie.

Vecini cu „Complexul Rezidenţial Arcade”

Ansamblul de clădiri comerciale şi pentru servicii al celor de la Europe Logistics ar urma să fie construit lângă viitorul Complex rezidenţial şi de servicii aparţinând SC Complex Rezidenţial Arcade SRL. Aflat încă în stadiul de proiect, acesta ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 34.573 metri pătraţi, în partea dinspre UTA a terenului IMAR. De altfel, cei doi vecini vor avea „racord comun la Calea Aurel Vlaicu”, cu doua benzi de intrare (una pentru Europe Logistics SRL şi alta pentru ARED), respectiv două benzi de ieşire, intersecţia fiind semaforizată. Intersecţia dintre drumul de acces din Calea Aurel Vlaicu şi legătura cu cele două zone se rezolvă printr-un sens giratoriu.

Reamintim, Complexul rezidenţial şi de servicii al celor de la „Arcade” include 305 apartamente amenajate în şase blocuri cu patru etaje+etaj retras, 22 de case cu un etaj şi mansardă sau etaj retras şi un centru comercial cu cel mult un etaj.

Blocuri, vile şi un centru comercial pe fostul IMAR

Taguri: , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor