Hristos a înviat! Dar noi?

De Simion Todoca
Hristos a înviat! Dar noi?
© Simion Todoca
Homo, homini, lupus…Omul este lup pentru oameni… Omul este creația mâinilor lui Dumnezeu, ar trebui să-și trăiască viața întru Dumnezeu, întreu Hristos, care este Dumnezeu.

Pentru că Iisus s-a făcut OM și a murit pe cruce pentru ca OMUL să devină parte a Dumnezeirii. Lupul a fost creat tot de către Dumnezeu, dar Iisus nu a murit pe cruce pentru ca lupii să devină parte a Dumnezeirii. Ca atare, OMUL ar trebui să moștenească mila pentru semenul său, nu pornirea spre sfâșiere și ucidere a lupului. Iisus nu cere OMULUI să facă sacrificiul suprem pentru aproapele lui, ci doar să-l asculte, să-l înțeleagă, să încerce să-l ajute, nu să-l distrugă, să-l devoreze, să-l asuprească, pentru ca el să poată stăpâni, să se umple de averi pe care nu le va duce cu el în mormânt.

Mergem la biserică, la slujba Învierii, fără să înțelegem că în primul rând noi ar trebui să fim cei care renaștem, să ne lepădăm de setea de a ucide a lupului. Să reconsiderăm rolul care ne-a fost atribuit atunci când ne-am născut, nu să încercăm, pe orice cale, să-l răstălmăcim, să-l falsificăm, sub imboldul șarpelui, care încearcă să ne convingă, ca pe Adam, că putem fi dumnezei. Sigur, avem liberul arbitru, dar uităm prea ușor că acesta ne-a fost dat de către Dumnezeu și trebuie să-l citim în acest sens. Nimeni ne este mai presus de lege, spune Constituția, spun „preceptele” politicii. Legile pot fi interpretate, pot fi folosite de către doi lupi și o oaie care votează ce se va servi la cină.

De marele praznic al Învierii , haideți să renaștem, să fim milostivi, dar, mai ales, să fim drepți, să nu ne credem dumnezei! Să învățăm, dacă nu știm, noi, cei care facem politică și politici, că doctrinele au la bază învățături creștine despre cum poți să faci bine, nu rău, tuturor. Nu cum poți să ajungi la putere prin furt, minciună, teroare. Sfârșitul doctrinelor este o idee promovată de către Satana, tocmai pentru a ne lua mințile și a renunța la ele.Stimați politicieni, reveniți la doctrine ! Luați aminte, azi ești lup, mâine poți deveni oaie!

Hristos a înviat!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !