Şi respectuoşi, şi răbdători

Dacă nu era vorba de Marius Lăcătuş, UTA şi-ar fi asigurat de multă vreme un alt antrenor. Poate că acum ar fi fost chiar la al treilea.

Şi asta, pentru că această echipă, UTA, nu joacă nimic, nu arată a fi învăţată să aplice o anume partitură. De la faza de apărare în sus, totul devine hazard.

Mie unul nu mi-a plăcut şi nu m-a convins nici meciul cu Steaua, în care UTA n-a arătat mare lucuru. Dincolo de rezultat, n-au fost motive de bucurie. Am zis şi eu, împreună cu alţii, dar cu jumătate de gură, că totuşi s-a jucat împotriva Stelei. Iată însă că şi sâmbătă, împotriva Argeşului, UTA a jucat la fel de slab. Nu avem mijloc, nu avem momente de construcţie, se aruncă mingi, la întâmplare, în faţă, pe care atacanţii rar le pot utiliza. N-am la îndemână o statistică, dar dacă am lua ultimele zece meciuri ale alb-roşiilor cred că ne-am îngrozi şi ne-am mira că UTA rămâne legată de acelaşi antrenor.

E vorba însă de Marius Lăcătuş, nu de oricine. De o persoană care şi-a câştigat respectul ca jucător. De un om căruia noi, arădenii, îi datorăm enorm pentru că a fost fermentul procesului de „coagulare” a unei echipe, din nimic. Fără el, cu un Şunda ori mai ştiu eu cu cine, n-ar fi fost atâta entuziasm, n-ar fi venit atâţia jucători, de pe o zi pe alta, aruncându-se (ca şi Lăcătuş, de altfel) într-un bazin pe care nu l-au verificat dacă are şi apă. Apoi, Marius Lăcătuş este o persoană serioasă, un om de care te ataşezi şi nu poţi să nu-l îndrăgeşti. Am văzut şi sâmbătă, mii de oameni care i-au scandat numele.

Toate aceste considerente, şi multe altele, îi asigură lui Marius Lăcătuş tăcerea, fiindcă patronii, suporterii, presa îşi refuză pornirile de a critica, de-a-şi exterioriza nemulţumirea faţă de rezultatele echipei, faţă de modul în care joacă. Toţi vedem că lucrurile nu merg, dar toţi sperăm că începând cu meciul următor va fi altfel. Dăm vina exclusiv pe lipsa de omogenitate, însă etapele trec, nu înscriem, nu trecem de Vaslui, de Argeş, ne aşteaptă meciuri infernale pe teren propriu, cu echipe „flămânde”.

Ce va fi? Greu de spus. Dar haideţi să-i dorim lui Marius Lăcătuş să-l ajute şi rezultatele, nu doar respectul şi înţelegerea noastră! Spre binele lui, spre mulţumirea tuturor.

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !