Şi scădere, şi cădere

Cineva se întreba: „Gigi Becali scade sau cade?” Aş zice că şi una, şi alta. S-a ridicat din anonimatul mioritic pe umerii glorioşi ai clubului Steaua.

Televiziunile ni l-au adus în faţă cu o insistenţă a cărei finalitate a fost crearea unui personaj popular. Am ajuns să-l vedem la fiecare oră din zi, pe toate canalele TV. Pentru că, în goana lor după audienţă, reporterii stăteau la uşa lui, îl urmăreau pe stradă, la stadion, peste tot.

Promovat fără discernământ, Gigi Becali a intrat în pielea unui „om important”. Bâlbâitul şi timidul de ieri, golanul care pălmuia reporteri a devenit un „tip simpatic”, pentru foarte mulţi români.

Râde el cam prosteşte, se mai înfurie, mai urlă, e incult, e agramat, dar uite că e om cu frica lui Dumnezeu. Şi face bine atâtor oameni! Unde mai punem că e şi un luptător pentru dreptate! Cam aşa îl percepeau naivii. Şi ţara geme de naivi!

Popularitatea l-a determinat pe Becali să nu mai ştie nici el cine este cu adevărat. L-a îmbătat, l-a amăgit. L-a rupt de realitate în aşa hal încât personajul s-a umflat în propria-i piele, precum broasca din fabulă.

Acum, e în stadiul premergător momentului în care va plesni zgomotos. Fotbalul l-a ridicat, fotbalul îl va doborî.

Confuz în raport cu propria-i identitate, Becali se crede când Dumnezeu, când antrenor, când un mesia trimis să salveze naţia. Or, tocmai de aici i se trage sfârşitul. Adică, şi scăderea, şi căderea.

De când se crede „antrenor”, Steaua a devenit o caricatură a fotbalului, o echipă anostă, impotentă, o stare de confuzie aidoma celei care bântuie mintea patronului său. Milioanele de simpatizanţi ai Stelei şi odată cu ei, pe baza „principiului” rostogolirii bulgărelui de zăpadă, mai toţi românii vor ajunge să deschidă ochii şi să vadă cine este, de fapt, acest Becali. Un ambalaj dichisit cu un conţinut găunos.

Tristan Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !