ICIM, datoare la deţinuţi

7Comentarii
ICIM, datoare la deţinuţi
ARAD – Datorii reciproce pentru prestaţii: ICIM către Penitenciar şi închisoarea către firma de construcţii.

Firma de construcţii ICIM are datorii de peste 170.000 de lei către Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad. datoriile au fost create, confrom informaţiilor primite, în urma neplăţii forţei de muncă pe care penitenciarul a pus-o la dispoziţia societăţii. În momentul de faţă, niciun deţinut nu mai lucrează pentru ICIM, ca urmare a acumulării datoriilor.

„Nu mai există persoane private de libertate care să mai execute activităţi lucrative pentru SC ICIM SA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Eduard Magold. În cuantumul acestor datorii intră şi cei 31.000 de lei, sumă pe care penitenciarul a virat-o în conturile deţinuţilor care au muncit pentru firma de construcţii. Decizia penitenciarului, care nu mai pune la dispoziţia ICIM-ului forţă de muncă, vine într-un moment destul de prost. Aradul este un imens şantier, iar lucrările de pe centru (din cadrul proiectului BERD) s-au bucurat de aportul însemnat al deţinuţilor.

ICIM contraatacă

Oficialii societăţii văd însă situaţia altfel şi infimă cele spuse de conducerea penitenciarului. Directorul economic de la ICIM a precizat chiar că „în momentul de faţă, nu mai datorăm niciun ban la Penitenciar. Momentan, ei sunt cei care trebuie să ne dea bani”. Potrivit directorul, datoriile cu pricina se referă la unele lucrări pe care societatea de construcţii le execută pentru închisoare şi care nu au fost plătite. „Noi le datorăm o sumă de bani, dar şi ei ne datorează o sumă de bani. Iar datoria lor către ICIM este mai mare decât suma pe care trebuie să o plătim noi. Aşa că nu se poate spune că noi suntem datori penitenciarului”, adaugă directorul economic.

În privinţa forţei de muncă pe care ICIM-ul o încadra dintre deţinuţi, conducerea firmei spune că s-a renunţat încă din martie la acest serviciu. „Din martie, nu am mai folosit forţa de muncă din Penitenciar. Personalul care lucrează la proiectul BERD a fost suplimentat din rândul muncitorilor noştri. Şi pentru a acoperi deficitul de personal, noi am început să facem angajări”, a concluzionat directorul economic.

La judecată

Un lucru e însă cert în războiul prestaţiilor: Penitenciarul Arad e decis să-i pună pe cei de la ICIM la plată şi, ca atare, s-a adresat instanţelor de judecată.

A.G.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor