Igas: “Am reusit sa aduc in Arad trei proiecte importante”

12Comentarii
Traian Igaş
Traian Igaş
Senatorul Constantin Traian Igaş a decis să vorbească despre trei proiecte dedicate Aradului, dragi inimi sale, pentru care a luptat. Primul pe lista sa a fost SMURD-ul.

„Din postura de ministru al Administrației și Internelor a acordat un sprijin deosebit SMURD-ului în general, și celui din Arad, în special (…) Am ajuns să colaborez cu un om şi un profesionist extraordinar, doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD în România. Am văzut în dânsul un exemplu de profesionalism şi dăruire pentru munca sa. De la această colaborare până la ceea ce avem astăzi în Arad a fost un singur pas pentru ca cetăţenii să aibă la dispoziţie un dispecerat medical integrat 112 şi un serviciu SMURD mult mai bine dotat. Mă bucură să văd că SMURD a devenit o poveste de succes şi în judeţul nostru. Am reuşit să îmi las amprenta pe zona de vest a ţării, inaugurând, în 2011, un punct aerian SMURD în judeţul Arad. Dar am reușit și să pun bazele unor noi centre care vor fi inaugurate în 2012 și anul viitor în orașe ca Iași, Constanța sau Craiova. De asemenea, am implementat în Arad şi dispeceratul medical integrat 112, al treilea centru pilot din ţară, centru care reuneşte activitatea a trei dispeceri, unul pentru SMURD, unul pentru ambulanţe medicale şi unul pentru intervenţii specifice situaţiilor de urgenţă, pentru a reduce timpul de reacţie şi cel de răspuns la solicitările specifice medicinii de urgenţă”.

La termoficare

Igaș mai susține că este bucuros să vadă „că proiecte începute şi preluate de mine la Ministerul Administraţiei şi Internelor au fost apreciate ca fiind benefice şi sunt continuate. Deşi am avut de reformat cel mai dificil minister pe care îl are România, dat fiind impactul asupra siguranţei cetăţenilor, am venit şi în sprijinul administraţiilor locale când, în 2010, am reuşit să includ Aradul alături de Braşov, Cluj-Napoca, Suceava în Programul de Cooperare Elveţiano-Român pe termoficare, în urma căruia municipiul va beneficia de fonduri din cei 37 de milioane de franci elvețieni pentru a-și reabilita infrastructura termică”.

Și cadastrul

Sentoarul mai adaugă că are „sentimentul datoriei bine făcute în ceea ce privește proiectul național de cadastrare gratuită a terenurilor din intravilan și extravilan, un alt proiect pe care l-am sprijinit din toată inima din postura de ministru al Administrației și Internelor. Am vrut să ajut cetățenii și am făcut primul pas, așa că am eliminat costurile întabulării terenurilor pentru că statul va suporta toate aceste cheltuieli. Mă bucur să văd că proiectul a demarat în localități ca Ghioroc, Secusigiu, Păuliș, Bata, Bârsa, Vinga, Șagu, Șiria și va continua atât în 2012 cât și în 2013 și în alte localități”.

„Mă bucur să văd că proiecte începute şi preluate de mine la minister au fost apreciate ca fiind benefice”12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor