Igaş: CNADNR continuă abuzurile

De Simion Todoca
5Comentarii
Traian Igaş Foto: J.A.
Traian Igaş Foto: J.A.
Senatorul Traian Igaş susţine că se fac executări silite în baza unui act normativ abrogat în 2012!

Constantin Traian Igaş susţine că a fost sesizat în privinţa unor practici abuzive ale CNADNR asupra conducătorilor auto. Mai exact, reprezentanții CNADNR solicită în instanţe executarea silită a conducătorilor auto pentru plătirea aşa zisului „tarif de despăgubire”

„ Deşitariful de despăgubire a fost abrogat în 2012, chiar şi în 2014 au fost introduse pe rolul instanţelor acţiuni care au ca punct de plecare cei 28 de euro, amendă suplimentară aplicată contravenienţilor care nu achitaseră taxa de drum. Instanțele de judecată au admis contestațiile la executare introduse împotriva CNADNR. Astfel s-a reușit doar o aglomerare a instanțelor cu astfel de procese. Avem de a face cu un nou abuz din partea instituțiilor statului, executările silite au fost declarate abuzive deoarece tariful nu poate fi pus în executare la doi ani de la abrogarea sa”, afirmă Traian Igaș. Acesta a adresat o întrebare Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin care solicită conducerii acestor instituții o rectificare cât mai rapidă a situației. “Am solicitat anularea acestor demersuri abuzive dar și informarea populației despre măsura luată pentru corectarea situației. Eu am primit câteva solicitări în acest sens, dar am văzut în presa locală că doar CNADNR Timișoara a emis un număr de 30.000 de astfel de somații”, mai spune senatorul arădean.



5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor