Igna nu vrea arbitri străini

Igna nu vrea arbitri străini
Bucureşti – Noul şef al CCA spune că nu se pune problema de a se mai aduce „fluieraşi” de afară în Liga I.

Noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, a declarat, miercuri, că în returul Ligii I nu vor mai fi aduşi arbitri străini, acesta precizând că după terminarea campionatului FRF va semna o convenţie cu UEFA prin care nu vor mai fi acceptate brigăzi din alte ţări.

Întrebat dacă va accepta cererile cluburilor din Liga I de a aduce arbitri străini la meciurile din retur, Igna a răspuns: „Nici nu intră în discuţie aşa ceva. În vară România va semna convenţia cu UEFA în ceea ce priveşte arbitrii străini, când domnii Kyros Vassaras, cel care răspunde de arbitrii români la UEFA, şi instructorul UEFA Wilfried Heitmann vor susţine nişte seminarii pentru arbitrii”.

La începutul lunii noiembrie 2009, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât interzicerea aducerii brigăzilor de arbitri străini pentru meciurile din Liga I, începând cu returul actualei ediţii de campionat, măsură ce nu a fost agreată de reprezentanţii cluburilor, care vor în continuare ca unele partide să fie conduse de străini. O decizie finală urmează să fie luată înaintea începerii returului (20 februarie). La 15 ianuarie, şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, declara că arbitrii străini nu vor mai conduce meciuri din Liga I, începând din retur.

Ioan Igna a afirmat că a acceptat propunerea FRF de a ocupa postul de preşedinte al CCA. „Am acceptat nominalizarea pentru postul de preşedinte al CCA. Era normal să preiau eu postul, deoarece eram prim-vicepreşedinte al CCA, iar în cazul în care se întâmpla ceva cu preşedintele comisiei, atunci eram cel mai îndreptăţit, conform regulamentului. Poate era altul mai capabil, mai tânăr sau din Bucureşti şi nu din provincie ca mine, dar aşa e regulamentul”, a spus Igna.

Ioan Igna a precizat că până la reunirea loturilor de arbitri, CCA va funcţiona în aceeaşi componenţă. „Nu schimbăm nimic momentan la CCA. Nu va veni nimeni până la data de 7 februarie, când se vor reuni loturile de arbitrii. Românul tot timpul aşteaptă o schimbare sau ca cineva să fie schimbat din funcţie”, a completat Igna.

L.S.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase