Îi spun adio lui Văcean?

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
9Comentarii
Îi spun adio lui Văcean?
Directorul Filarmonicii a rămas pe fotoliu, chiar şi după ultima şedinţă CLM. Aleşii mai au, mâine, o şansă să îşi arate curajul.

Îi face troacă de porci pe toţi – aleşi locali, politicieni, oameni de cultură, mass-media. Nici nu mai contează ci­­ne. A depăşit cu mult orice limită a bunului simţ.

Foloseşte un limbaj atât de suburban de nu i-au mai rămas alături decât cei din familie. Toţi ceilalţi s-au dezis în timp. E de aşa o joasă speţă încât a reuşit să şocheze şi pe cei greu de şocat sau pe cei care au fost mult timp de partea sa. Singurele comparaţii sunt cele care îl pun pe acelaşi piedestal cu…. Sergiu Celibidache, de pildă.

Greu de crezut pentru oricine din afara Aradului, dar personajul descris e nimeni altul decât directorul Filarmonicii Arad. Şi cu toate acestea, aleşii locali nu au reuşit să-şi adune curajul şi să-i dea lovitura de graţie. Până acum. Deşi li s-a pus pe tavă capul lui Văcean, executivul şi aleşii păreau că nu vor sânge, deşi victima a împroşcat în toţi cu noroi. Au primit pe tavă de curând până şi ultima evaluare a activităţii managerului care l-a găsit pe Alin Văcean, directorul Filarmonicii de Stat Arad, „nesatisfăcător”. Nota 3,33 pe care a luat-o iniţial la ultima evaluare a fost, ce-i drept, modificată, de comisia care a analizat contestaţia depusă de Văcean vis-a-vis de analiza activităţii sale manageriale pe anul trecut. A fost, ca atare, acceptată în parte contestaţia managerului. Comisia care a analizat contestaţia lui Văcean pare să fi avut mai mult curaj decât oricine: a modificat nota lui Văcean de la 3.33 la 3.83, acordându-i câteva sutimi în plus la nimic. Parcă în batjocură, exact „moneda” folosită de manager vis-a-vis de membrii comisiei de evaluare, pe care i-a sfidat prin absenţă.

Nu e recomandare?

Sunt suficiente motive ca această notă sub 4 şi recomandarea comisiei de evaluare de demitere a managerului Filarmonicii pentru a pune punct final bâlciului creat de ani de zile de Văcean? Dacă e aşa, mai au şansă aleşii să-şi dreagă imaginea murdărită de acest scandal ce face ruşine unui Arad întreg la ultima şedinţă la care vor mai participa, ultima ordinară CLM din acest mandat, respectiv cea din 31 mai. Executivul a elaborat în sfârşit proiectul de hotărâre prin care se propune încetarea mandatului directorului Filarmonicii de Stat. Dacă nu se va vota acest proiect, viitorii aleşi vor gusta din telenovela mahalagească marca Văcean. Spre ruşinea tuturor. A Aradului în primul rând, a liderilor prezenţi şi viitori, a tuturor.

Desigur, justiţia

Pe facebook, locul în care Văcean face spectacol, unul care nu are nimic de a face cu funcţia pe care o ocupă, poţi întrezări planurile sale. Îi aşteaptă în justiţie pe cei care îi vor lua fotoliul. Aşa să fie.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor