Împreună, peste granițe – două școli, două țări, un proiect!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
Împreună, peste granițe – două școli, două țări, un proiect!
Elevii de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad derulează activități comune cu partenerii lor din Ungaria – Școala Németh László – Hódmezövásárhely.

În urmă cu cinci ani, un proiect european punea bazele unei colaborări transfrontaliere ce avea să se dovedească un real succes. Ne referim la proiectul „Împreună pe calea cunoașterii” care s-a desfășurat în perioada 2012-2013, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) de către Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Implicate în proiect au fost Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad și şcoala parteneră din Ungaria – Şcoala Németh László – Hódmezövásárhely.

Colaborarea între cele două instituții a continuat și în anii ce a urmat, iar în acest an gazda activităților educative a fost școala maghiară. În acest context, pe 23 martie, 40 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” din Arad, însoțiți de 6 cadre didactice s-au deplasat în Ungaria, la școala parteneră, pentru a petrece o zi împreună. Programul zilei a cuprins următoarele activități: concurs de fotografie, festival cultural artistic, întreceri sportive. Programul s-a încheiat cu depunerea unei jerbe de flori la mormântul martirului Toth Sandor, care în 1989 a murit în Arad.

6

„Datorită tradiției relațiilor de prietenie și colaborare cu Ungaria, ne dorim continuarea colaborării cu colegii maghiari de la Şcoala Németh László – Hódmezövásárhely, astfel încât să deschidem noi oprtunități de dezvoltare într-un domeniu de interes comun, și anume educația”, a punctat prof. Frățilă Flavia, director al școlii arădene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !