Împrumuturi de 12 milioane de lei, anual, de la CARP

De Diana Dutu
Reactualizat la:
1Comentariu
Împrumuturi de 12 milioane de lei, anual, de la CARP
De la începutul acestei luni, dobânzile au scăzut. Pot solicita împrumut doar membrii CARP.

Începând de la 1 iulie 2017, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Arad beneficiază de o serie de facilităţi la împrumuturi. „Ne-am gândit că ar fi bine să reducem dobânzile la împrumuturi. Astfel, la împrumuturile de peste 1.000 de lei, dobânda va scădea cu 2%, de la 14% la 12%, iar la împrumuturile de până la 1.000 de lei, dobânda va scădea cu 1%, de la 10% la 9%” – explică Lidia Dan, preşedinte al CARP Arad.

Condiţii

Împrumuturile se acordă zilnic, pe baza documentaţiei (carnet de membru CARP, cupon de pensie, cartea de identitate) şi a unuia sau doi giranţi, în funcţie de suma solicitată; giranţii trebuie să fie pensionari din sistemul public.

„La zece minute după prezentarea actelor, solicitantul primeşte banii. Nu se pune problema că trebuie să aştepte. Doar pentru sumele de peste 10.000 de lei e nevoie de aprobarea Consiliului Director, iar asta se face din două în două săptămâni” – precizează Lidia Dan.

Solicitanţii pot cere de cinci ori fondul social (constituit din cotizaţiile achitate de membrul CARP). Cotizaţia lunară este de 1% din pensie. Cine doreşte să-şi facă un capital social mai mare, îşi poate completa fondul social.

Împrumuturile se acordă pe o perioadă de 10-12 luni, uneori pe 18 luni – în acest caz impunându-se recalcularea dobânzii (care este anuală).

Cât şi pentru ce?

Anual, CARP Arad primeşte aproximativ 6.000 de solicitări de împrumut, valoarea totală a împrumuturilor acordate ridicându-se la peste 12 milioane de lei pe an. Suma medie solicitată este de 2.600 de lei.

„Cel mai mic împrumut solicitat este de 200 de lei – atunci când oamenii rămân fără bani şi nu au cu ce să-şi cumpere pâine până primesc pensia. Cel mai mare împrumut este de 12.000 de lei, acordat pentru cazuri de intervenţii chirurgicale, plata unui an de facultate pentru nepot sau realizarea unor reparaţii la casă. Toamna se solicită împrumuturi pentru aprovizionarea de iarnă, cu lemne, cu legume, fructe” – detaliază preşedinta Lidia Dan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor