În august, -20% la investigația DEXA pentru diagnosticarea osteoporozei

În august, -20% la investigația DEXA pentru diagnosticarea osteoporozei
La MedLife Genesys, luna august aduce o reducere de 20% pentru investigația DEXA, indiferent de zona corpului ce va fi examinată.

Osteoporoza este o afecțiune a scheletului caracterizată printr-o rezistență osoasă scăzută ce predispune la fracturi. Sănătatea oaselor este menținută prin remodelare: înlocuirea osului vechi cu un os nou. Ciclul de remodelare este compus din activare, resorbția osului vechi (cu ajutorul unor celule numite osteoclaste) și formare de os nou (cu ajutorul unor celule numite osteoblaste). Pierderea de substanță osoasă se produce atunci când resorbția depășește formarea, așa cum se întâmplă după menopauză și la persoanele vârstnice, dar și în cazul unor afecțiuni sau după anumite tratamente.

Factorii de risc pentru dezvoltarea osteoporozei:

* numeroase fracturi la vârsta adultă

* rude de gradul întâi care au avut multe fracturi

* greutate a corpului scăzută, statură subțire

* vârstă avansată

* consum excesiv de tutun sau de cofeină

* utilizarea terapiei cu corticosteroizi mai mult de trei luni

* deficiență de estrogen de la vârstă fragedă

* aport de calciu scăzut pe parcursul vieții

* activitatea fizică redusă

* consumul de alcool zilnic

* boli tiroidiene sau artrită reumatoidă

Investigația DEXA pentru diagnosticarea osteoporozei

DEXA este o investigație imagistică care folosește raze X, scanează osul și măsoară densitatea osoasă. La MedLife Genesys, avem posibilitatea de a folosi investigația DEXA pentru determinarea densității osoase la nivelul coloanei vertebrale, a femurului și a oaselor brațului.

Dr. Sava Sorin Lucian, medic primar radiologie și imagistică medicală la MedLife Genesys subliniază că aceasta este o procedură simplă, rapidă și neinvazivă. În timpul examinării se utilizează o doză foarte mică de radiație, de până la a 10-a parte dintr-o radiografie pulmonară. Este o doză atât de mică, încât practic efectele adverse sunt inexistente.

Pregătirea pentru investigația DEXA

Dr Buie Florian Laurențiu, medic specialist radiologie și imagistică medicală la MedLife Genesys, ne asigură că pacientul nu necesită nicio pregătire prealabilă și poate face testul în orice perioadă a zilei. Investigația durează în jur de cateva minute pentru fiecare segment, timp în care pacientul trebuie să stea nemișcat, pentru a se asigura producerea unei imagini clare.

Testarea DEXA este metoda cea mai precisă pentru diagnosticarea osteoporozei și este, de asemenea, considerată un estimator precis al riscului de fractură. Procedura se poate relua ulterior unui tratament, pentru a vedea eficiența acestuia.

Limitările investigației DEXA

Acest tip de investigație nu este recomandat gravidelor și nici celor care au avut recent alte investigații. Se poate face la minim o săptămână după ce s-a realizat un tranzit baritat, o investigație cu bariu sau la două zile după o altă investigație imagistică cu substanță de contrast intravenoasă.

Examinarea DEXA nu poate prezice certitudinea de a dezvolta o fractură. Se poate prezice numai riscul. De asemenea, este important de remarcat faptul că o scanare a densității osoase nu ar trebui să fie confundată cu o scanare osoasă, care este un test de medicină nucleară, în care poate fi utilizată și o substanță de contrast, acesta fiind utilizat pentru a detecta tumorile canceroase, fracturi sau infecții ale oaselor.

Osteodensitometria se recomandă tuturor femeilor după instalarea menopauzei, iar frecvența controlului ulterior o stabilește medicul specialist.

Consultă medicul specialist și află dacă ai nevoie de o investigație cu osteodensitometru DEXA. Dr Buie Florian Laurențiu, medic specialist radiologie și imagistică medicală, împreună cu Dr. Sava Sorin Lucian, medic primar radiologie și imagistică medicală vă așteaptă la MedLife Genesys.

Apeleză Call Center 0257 960 pentru programare și profită de reducerea de 20% la investigația DEXA din luna august.

Taguri: