În „Enciclopedia Banatului”

De Vasile Filip
Noua apariţie editorială
Noua apariţie editorială
Peste 75 de personalităţi literare arădene, cuprinse într-o monumentală lucrare.

Zilele trecute, la Timişoara a fost lansată monumentala lucrare „Enciclopedia Banatului” (Literatura).

Ea a fost editată, cu exigenţă ştiinţifică, de Academia Română – Filiala Timişoara şi Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”.

Enciclopedia tratează riguros biobibliografic, după norme academice, peste 900 de personalităţi literare din arealul bănăţean, inclusiv cel sârbesc, sau din vecinătatea nordică a Banatului istoric, până în Crişana.

Aşa se explică includerea în enciclopedie a peste 75 de personalităţi din zona Aradului, din care nu lipsesc Ioan Slavici, Adam Muller Guttenbrunn, Ştefan Augustin Doinaş, dar şi scriitori de astăzi precum Vasile Dan, Florin Bănescu, Gheorghe Schwartz sau Gheorghe Mocuţa (ultimul este şi coautor, scriind despre personalităţile literare arădene de azi).

Poetul Vasile Dan, preşedintele Filialei Arad a U.S.R., care a participat la evenimentul de la Timişoara, aprecia că „apariţia «Enciclopediei Banatului» este un pas mare pe care Academia Română îl face în perspectiva publicării marii Enciclopedii a României, o lucrare care întârzie nedrept de mult”.

Lansare şi la Arad

„Enciclopedia Banatului” (Literatura) va fi lansată şi la Arad. Vom reveni cu detalii (despre data şi locul evenimentului) într-un număr viitor al ziarului nostru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !