În „Îmbrăţişarea Universului”

De Vasile Filip
Sever Săsărman la vernisajul colegilor de la „Andreescu” FOTO: V.F.
Sever Săsărman la vernisajul colegilor de la „Andreescu” FOTO: V.F.
Expoziţie personală Sever Săsărman, în sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă Arad.

Artistul plastic Sever Săsărman deschide, în sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă Arad, o expoziţie personală de pictură cu titlul „Îmbrăţişarea Universului”.
Sever Săsărman, care a fost primul preşedinte al cenaclului arădean de arte plastice „Ion Andreescu” din Arad, s-a născut în 7 iunie 1930, în Nimigea de Sus. Este membru al Societăţii Artiştilor Francezi din Paris, al Societăţii Artiştilor Independenţi din Paris, al Academiei Italia – cu medalie de aur, al Asociaţiei Siciliene de Litere şi Arte, al Asociaţiei Artiştilor Ticinezi – Elveţia. Din 1957 a participat la numeroase expoziţii regionale, naţionale şi internaţionale în Europa, America şi Asia. De asemenea, de-a lungul timpului, artistul a obţinut numeroase premii şi distincţii.

Un artist complet

„Creaţia lui Sever Săsărman – spunea consultantul artistic Dorel Topan – este, în întregul său, suficient de diversă şi în acelaşi timp îndeajuns de unitară încât să descrie un traseu al unui artist complet, stăpân pe propriile mijloace, conectat la o problematică, care se referă la întrebările fundamentale ale omului asupra lumii, printr-o retorică, care în egală măsură ţine de substanţa poetică, dar şi filosofică”
„Pentru Sever Săsărman – arăta Anca Mihuleţ – cerurile locurilor natale se deschid mereu, iar soarele încălzeşte apele şi pământul pe unde trece veşnicul călător…pentru că există mai multe ceruri, mai multe ape şi un singur pământ”.

În deschidere

La vernisajul expoziţiei „Îmbrăţişarea Universului”, care va avea loc marţi, 15 septembrie, de la ora 18.00, în sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Artă, creaţiile lui Sever Săsărman vor fi prezentate de criticul de artă Felicia Grigorescu de la Muzeul de Artă din Satu Mare.

„E atât de mult aur şi o lumină atât de intensă în pictura lui Sever Săsărman” (Anca Mihuleţ)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !