In lumea minunata a basmului

De Vasile Filip
Giorgiana Popan prezintă programul festivalului FOTO: V.F.
Giorgiana Popan prezintă programul festivalului FOTO: V.F.
Miecuri începe ediția a III-a a Festivalului Internațional de povești „Magia Cuvântului”.

ARAD. Asociația „Ma-Cu – Magia Cuvântului”, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, organizează, în perioada 24-30 septembrie, ediția a III-a a Festivalului Internațional de povești „Magia Cuvântului”, un festival „pentru cei mici și cei mari”.

„Dorim să susținem promovarea valorilor morale, prin inţelepciunea poveştilor tradiţionale din lumea întreagă – ne-a spus actrița Giorgiana Popan. La ediția din acest an participă povestitori din țară dar și din Portugalia , Anglia, Ungaria, SUA, Canada”.

Programul festivalului cuprinde: ateliere de povești (în școli), povești de întelepciune (la Librăria Scienta și la Librăria Cărturești), workshop „Povestitorul și arta de a spune povești” (pentru cadrele didactice, la Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol”), spectacol de povești (la Teatrul de Marionete), storytelling workshop pentru tineri (la Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol”), povești din turn (la Galeriile „Turnul de apă”), spectacol de povești cu invitații internaționali (la Teatrul de Marionete). Un moment important în festival va avea loc duminică, în sala Ferdinand a Primăria Arad: „Povești la palat” (cu invitații internaționali și organizatori, co-producători și personalități arădene care vor spune povești). De asemenea, invitații la festival vor susține spectacole de povești în școli din Timișoara dar și în Grădina botanică de la Macea.

Dar iată programul festivalului

• Miercuri, 24 septembrie: Ateliere de povești în școli (orele 10-12); Povești de întelepciune la Librăria Scienta (20.30).
• Joi, 25 septembrie: Ateliere de povești în școli (orele 10-12); Workshop „Povestitorul și arta de a spune povești” pentru cadrele didactice la Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad (16-18); Povești de întelepciune la Librăria Cărturești (20.30).
• Vineri, 26 septembrie: Ateliere de povești în școli (orele 10-12); Spectacol de povești la Teatrul de Marionete (14-16); Workshop „Povestitorul și arta de a spune povești” pentru cadrele didactice la Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad (16-18); Povești din turn la galeriile „Turnul de apă” (20.30).
• Sâmbătă, 27 septembrie: Storytelling workshop pentru tineri la Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad (orele 10-12); Spectacol de povești cu invitații internaționali la Teatrul de Marionete (16-18)
• Duminică, 28 septembrie: Povești la palat – cu invitații internaționali și organizatori , co-producători și personalități arădene care vor spune povești la sala Ferdinand, Primăria Arad (orele )16-18
• Luni, 29 septembrie: Spectacole de povești în școli din Timișoara
• Marți, 30 septembrie: Spectacol de povești în grădina botanică de la Macea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !