In memoria lui Ladislau Bonyhadi

De Daniel Scridon
In memoria lui Ladislau Bonyhadi
Între 25-27 februarie, la Sala Sporturilor, va avea loc turneul de fotbal interliceal ajuns la ediția a III-a.

ARAD. Consiliul Județean al Elevilor și Suporter Club UTA, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Asociația Județeană de Fotbal, Comisia Județeană de Arbitri Arad şi clubul UTA, organizează cea de-a treia ediție a turneului de fotbal inter-liceal ”Ladislau Bonyhadi”. Precum în ediţiile precedente, ne propunem ca prin acest turneu să fie cultivat spiritul competiţiei sportive printre elevii arădeni de liceu alături de conştientizarea tradiţiei fotbalistice a Aradului, construită cu eforturile marilor campioni care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul alb-roşu al ”Bătrânei Doamne”. Nu în ultimul rând prin acest turneu ne dorim să apropiem liceenii de UTA, ajutându-i să înţeleagă frumuseţea susţinerii echipei de suflet a oraşului sau județului lor.
Ladislau Bonyhadi este deţinătorul la zi al recordului naţional al celui mai mare număr de goluri marcate într-un singur sezon competiţional: 49 de goluri în campionatul 1947-1948. Alături de celelalte glorii ale ”Bătrânei Doamne”, Bonyhadi reprezintă setea de performanţă, profesionismul, arhetipul fotbalistului total la care ar trebui să aspire toţi tinerii jucători de fotbal.
Turneul se va desfăşura în perioada 25-26-27 februarie, la Sala Polivalentă „Victoria”. Programul final va fi adus la cunoştinţa participanţilor şi publicului după finalizarea perioadei de înscrieri, termen-limită luni, 23 februarie, ora 12, la unul din următoarele numere de telefon: 0745-661962 (Darius Negîrla – Consiliul Județean al Elevilor) sau 0722-725081 (Lucian Cozma – Suporter Club UTA), ori printr-un mail la adresa: suporterclubuta@yahoo.com.
Fiecare liceu are dreptul să-și înscrie în competiție o singură echipă. În funcție de numărul echipelor înscrise se vor forma grupe, urmate de fazele eliminatorii în care se vor califica primele două echipe clasate în fiecare grupă. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 23 februarie, ora 14, la Inspectoratul Școlar Județean Arad.
Câștigătorii primelor două ediții ale turneului ”Ladislau Bonyhadi” au fost: 2013 – Colegiul Național ”Vasile Goldiș” Arad şi 2014 – Colegiul Economic Arad.
Regulament:
Jucătorii trebuie să fie elevi ai respectivului liceu indiferent de forma de învățământ, însă vârsta lor să nu depășească 20 de ani;
Durata partidelor va fi de 20 de minute (10 minute/repriză și o pauză de un minut între reprize cu schimbarea terenurilor);
Numărul de jucători în teren este de 5 + 1. Lotul poate fi compus din maxim 12 elevi;
Jucătorii vor evolua numai în echipament sportiv şi pantofi de sport fără crampoane;
Portarul nu poate juca mingea cu mâna din pasa coechipierului, în caz contrar se acordă o lovitură liberă indirectă echipei adverse;
Lovitura de la poartă se va executa numai de către portar şi numai cu mâna;
Zidul în cazul loviturilor directe se va situa la 4 metri distanţă faţă de locul din care se execută lovitura;
Schimbarea jucătorilor se face ca la handbal, prin spaţiul de schimb al fiecărei echipe;
Se va aplica regula cartonașelor galbene și roșii în felul următor: jucătorul care va primi un cartonaș roșu direct va fi eliminat din joc cu posibilitatea de înlocuire după 5 minute, iar în funcție de gravitatea abaterii va primi sancțiuni suplimentare (suspendare număr de jocuri, eliminare din turneu în cazul unor fapte de o gravitate deosebită precum actele de violență); jucătorul care va primi două cartonaște galbene în același meci va fi eliminat din joc cu posibilitatea înlocuirii sale peste după două minute.
La finalul meciurilor din grupă vor fi aplicate următoarele criterii de departajare: numărul de puncte, meciul direct, cel mai bun golaveraj, numărul mai mare de goluri marcate. În caz de egalitate de puncte între trei echipe se va face un clasament cu rezulatele obținute în meciurile directe dintre acestea, respectându-se aceleași reguli de departajare. După fiecare meci din grupe încheiat la egalitate se vor executa lovituri de departajare al căror rezultat va fi luat în calcul ca și criteriu de departajare numai în cazul egalității perfecte la întocmirea clasamentului final din grupă
Pentru celelalte prevederi necuprinse în prezentul document se aplică Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !