In misiune spirituala la Masca

De Vasile Filip
Corul de copii din Şiria FOTO: FAN
Corul de copii din Şiria FOTO: FAN
MÂSCA. Credincioşii parohiei Mâsca, protopopiatul Lipova au trăit alături de preotul paroh Beniamin Gligor momente de înălţare duhovnicească, prilejuite de prezenţa corului de copii „Arhanghelii” din Şiria, coordonaţi de preoteasa Angela Botezatu şi preotul Iulian Dimitrie Botezatu. Alături le-au stat învăţătoarele Viorica Secheşan şi Cristina Brădean, dar şi foarte mulţi părinţi.

Copii au cântat imne liturgice şi piese corale bisericeşti iar părintele Botezatu a rostit cuvântul de învăţătură la duminica XXX- a după Rusalii (a tânărului bogat) în care a făcut referiri la pericopa evanghelică dar a vorbit şi despre rolul părinţilor în educaţia copilului şi a sfătuit pe părinţi să privească cu atenţie la ce fel de tentaţii sunt expuşi tineri în societate, care promovează intens pe toate căile modele de existenţă depreciate, inşi care încercă să se impună în societate şi să câştige simpatia tinerilor promovând imagini imorale invitâudu-i pe tineri la o viaţă trăită fără prejudecăţi.

La final preotul paroh a ţinut să mulţumească copiilor dar şi acelora care se ocupă de formarea lor spirituală, părintele a mărturisit că a trăit alături de credincioşi săi o zi specială arătând că nu în fiecare zi ai prilejul să auzi copii cântând la Sfânta Liturghie. Părintele i-a încurajat pe copii să continue pe drumul credinţei, care aduce multă bucurie atât copiilor dar şi părinţilor, deopotrivă. Copii împreună cu insoţitorii au fost răsplătiţi cu o agapă pregătită cu multă dragoste de către părintele gazde.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !