În plină luptă cu ambrozia, Primăria cere și implicarea arădenilor

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
9Comentarii
În plină luptă cu ambrozia, Primăria cere și implicarea arădenilor
Începând cu luna iunie administrația locală, alături de Gospodărirea Comunală au început lupta cu ambrozia, în încercarea de a limita efectele nocive ale acestei buruieni.

„Ne-am implicat activ în procesul de combatere a ambroziei”. A punctat primarul Călin Bibarț, sublinind implicarea celor de la GCA în lupta cu buruiana care are efecte nocice asupra sănătății persoanelor predispuse la alergii.

„În perioada iunie-iulie 2019, Primăria Municipiului Arad a derulat, cu sprijinul SC GCA SA, o amplă acţiune de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei de pe domeniul public, în următoarele zone: strada Pădurii, strada Vântului Sînicoulau Mic, strada Tarafului, pistele de biciclete de pe digul râului Mureș, platformele de gunoi din preajma condominiilor, strada Constituției (marginea drumului), strada Mărului, strada 6 Vânători, condominiu Alfa, condominiu Aurel Vlaicu, condominiu Bujac, condominiu Confecții, condominiu Drăgășani, condominiu Gai, condominiu Pârneava, condominiu Centru, condominiu Funcționarilor, condominiu Grădiște condominiu Micălaca și alte suprafețe de pe strada Mărului, Vântului, groapa de gunoi, penitenciar. Pentru a obţine cele mai bune rezultate în combaterea şi prevenirea răspândirii ambroziei, am derulat lucrări în funcţie de specificul terenului infestat, respectiv cosire, smulgere, erbicidare, măsuri pe care le vom menţine până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei”, a transmis primarul Bibarț.

Apel către cetățeni

Și pentru ca eforturile administrației să fie cât mai eficiente, primarul a lansat și o rugăminte de implicare către arădeni: „Facem un apel către cetăţeni să ni se alăture în acest demers şi să ne notifice în cazul în care identifică terenuri de pe domeniul public pe care creşte această plantă invazivă. Totodată, adresăm rugămintea către cetăţenii care deţin terenuri private să ia măsurile necesare pentru toaletarea şi igienizarea spaţiilor verzi deţinute, în baza prevederilor Legii nr.62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia. Conform acesteia, pe terenurile proprietate privată, proprietarii sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin”.

Taguri: ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor