In premiera la Filarmonica

De Vasile Filip
In premiera la Filarmonica
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii arădene va fi susţinut de două ori: joi și vineri.

ARAD. Anul 2014 a început sub auspicii dintre cele mai bune pentru Filarmonica de Stat Arad. Calendarul concertistic a debutat duminică seara, prin Concertul cameral, sub bagheta lui Cristian Neagu, ce a avut loc în Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad. O dată cu acesta, Filarmonica din Arad îşi propune o premiera pentru Arad ce se vrea a fi o tradiție continuată pe mai departe: în primele zile din anul nou, un concert al orchestrei de cameră a filarmonicii, în Sala Regele Ferdinand, într-un cadru intim şi select, un prolog la concertul de anul nou al orchestrei mari.

Două concerte la Palat

După ce acest prim concert s-a bucurat de succes, muzicienii arădeni se pregătesc pentru Concertul de Anul Nou al orchestrei simfonice, care a fost programat pentru joi, 9 ianuarie, ora 19, în sala mare a Palatului Cultural. Numai că, cererea de bilete depăşeşte cu mult orice aşteptare a organizatorilor, astfel încât aceştia au luat o decizie în premieră pentru Arad: Concertul de Anul Nou va fi reluat şi vineri seara, de la ora 19, Aşadar, cei care nu au mai prins bilete la concertul de joi sunt aşteptaţi vineri seara, în sala mare a Palatului Cultural, acolo unde, sub bagheta maestrului Dorin Frandeş, orchestra simfonică va interpreta valsuri, marşuri şi polci din creaţia familiei Strauss

Concertul de Anul Nou al orchestrei simfonice este conform tradiţiei, cu muzica de Strauss.

Semnal muzical 2014

Semnalul muzical pentru circuitul de concerte din 2014 este dat sub semnul înnoirii şi al nobilei performanţe, aşteptările auditorilor fiind împlinite odată cu spectaculoasele valsuri Du und Du, Rathausball Täenze şi An der schoenen blauen Donau dar şi a minunatelor polci Auf der Jagd, Tik Tak, sau Tritsch Tratsch, ópusuri care au ştiut să anime decenii de-a rândul balurile şi saloanele Vienei. Spiritul şi strălucirea tradiţionalei gale imprimă astfel o notă cu totul specială celebrării Noului An muzical, care readuce încă odată frumuseţea, energia, umorul şi speranţa „încriptate” în cele mai selecte dansuri ale secolului al XIX-lea.

Magie sonoră

Un „foc de artificii” sonor, semnat de Johann Strauss-fiul şi Johann Strauss tatăl, dar şi de contemporanii acestora, Emil Waldteufel şi Iosif Ivanovici, împlineşte lista de favorite, prezentată în concertele din 9 şi 10 ianuarie, de la ora 19.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !