În spatele porților larg deschise

De Vasile Filip
În spatele porților larg deschise
© FOTO: Suciu Adelin și Francisc Bogdanov
Sute de copii și părinți au venit, sâmbătă, în vizită la Colegiul Național ”Moise Nicoară” Arad.

O dată pe an, într-o zi de mai, porțile Colegiului National ”Moise Nicoară” se deschid larg pentru toți cei care doresc să facă pentru prima dată cunoștință cu prestigiosul liceu sau pentru cei care doresc să retrăiască emoția anilor de liceu petrecuți aici. Și dintr-odată spațiul imens al liceului prinde viață și holurile și sălile de clasă devin neîncăpătoare pentru atâția vizitatori curioși și dornici să afle cât mai multe lucruri despre ceea ce se întâmplă în această școală. După discursul de bun venit și o scurtă expunere a activităților și programelor școlii de către conducerea liceului, director Major Csaba și director adjunct Maria Haș, oaspeții au fost invitați să descopere sau să redescopere laboratoare și cabinete, săli de clasă, sala de sport, biblioteca. Spre fiecare loc erau conduși de elevi ai liceului prezenți și implicați în acest eveniment și usor de recunoscut în noile uniforme cu emblema școlii. Fiecare catedră a organizat pentru vizitatori, în special pentru cei ce optează să devină elevi ai Colegiului Național « Moise Nicoară » după examenele din vară, activități inedite, interactive și interesante : la catedra de română – ateliere diverse în funcție de vârstă, la catedra de engleză – un display de obiecte specifice civilizației britanice dar și niste delicatese dulci, la laboratoarele de fizică și chimie – experimente atractive, în cabinetul de franceză/germană – muzică și dialoguri cu părinți și elevi despre obținerea atestatelor de DELF sau OSD. Activităti deosebit de captivante s-au desfășurat și la catedrele de matematică, geografie, biologie iar sălile de sport i-au așteptat la un meci de volei sau un antrenament energizant de zumba sau aerobic. Iar la originala inițiativă a catedrei de istorie, mai mulți elevi au purtat costume specifice unor diverse epoci. Printre întrebări și răspunsuri, cei veniti pentru prima dată azi în liceu descopereau cu uimire frumusetea unei școli a cărei valoare este dată de calitatea muncii depuse aici de elevii și profesorii ei.

Impresii:

Maria Stoica (elevă, cls XI F) De la o sală la alta, cu copii mici de mână, elevi copleşiţi de gândul că ar putea să fie următorii ani în această şcoală şi părinţi cu cele mai neaşteptate întrebări, aşa a fost ziua de azi… Ziua porţilor deschise. Ziua în care toate au fost deschise, cărţi de 300 de ani, sticluţe cu substanţele preferate de fiecare şi un observator din podul şcolii. Că restul, sufletele profesorilor şi bunăvoinţa lor sunt mereu deschise pentru noi. A fost foarte impresionant pentru mine să conduc oamenii spre necunoscut şi să le vorbesc despre cum decurge viaţa de elev în această şcoală, despre modul de predare, cât şi despre relaţiile de prietenie care se leagă între colegi. Vorbindu-le, mi-am dat seama câte ştiu despre şcoală şi câte lucruri nu le mai împărtăşisem altora pentru că nici nu mi-am dat seama că le ştiam. Pot spune că prin dăruinţă şi respect poţi să te încumeţi să păşeşti pragul acestei instituţii şi apoi să ieşi cu mândrie în suflet şi să ştii că poţi pleca mai departe împlinit.

Alexandra Teodora Mândra (elevă, cls X F) Ziua porților deschise înseamnă, în fiecare an, ziua sufletelor deschise, a inimilor calde care bat în ritmul tinereții și al bucuriei. Astfel aleg elevii și profesorii Colegiului Național ,,Moise Nicoară ” să își petreacă, an de an, o zi de sâmbătă, călăuzind paşii celor mai mici spre cunoaștere, spre adevăratele valori și, mai ales, spre lumină. Și, dacă acum doi ani am avut ocazia să rămân impresionată de căldura cu care am fost primită, prezentându-mi-se liceul ca și cum mi s-ar prezenta noua mea casă, anul acesta am spus și eu bun venit elevilor entuziaști ai claselor a IV-a și a VIII-a, care, își doresc să facă parte din marea familie ,,Moise Nicoară “. Prin urmare, toate catedrele şi-au prezentat o parte din activitatea lor obișnuită, oaspeții putând să experimenteze, de la lecțiile de volei și zumba, la fișe de lucru, experimente ştiințifice, manifestări artistice și expoziții istorice. Cred că a fost, într-adevăr, o întâlnire de suflet între generații, în cadrul căreia am avut multe de învățat unii de la alții.

Liviu Pătcaş – Totul extraordinar!; Mihaela Pătcas – Consider că organizarea acestui eveniment nu numai că a fost desăvârșită, din punctul meu de vedere, dar sper că va avea și beneficii pe termen lung pentru fiica mea. Vă mulțumim!; Guțu Eva – Totul foarte frumos și interesant!; Negrea Marisa – Mie mi se pare că această școală e frumoasă şi toți elevii și profesorii sunt drăguți și zâmbitori. ; Pătcaş Maria – Nu îmi imaginam că această școală este așa de frumoasă, dar se pare că m-am înșelat. ; Cîrnațu Cătălina – Şcoala aceasta este imensă și superbă!; Ghiță Alexia Teodora – M-am simțit bine. Totul este extraordinar. Înainte aveam dubii, dar acum că am văzut școala, m-am convins. Vreau la cea mai grozavă școală din județ, pe nume ,,Moise Nicoară “. Aici sunt copiii drăguți, la fel și profesorii.; Darius Băltan – Totul este minunat aici!!! Abia aștept să vin la școala asta!; Maya Morcan – E diferit de ce am văzut până acum. Abia aștept!; Luca Bălăşoiu – Abia aștept sa merg la școala asta!!; Pop Sonia – O şcoală interesantă, mare și frumoasă, cu o istorie interesantă și o bibliotecă deosebită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !