În spiritul sărbătorilor de Crăciun

De M.M.
1Comentariu
Se simte atmosfera de sărbătoare
Se simte atmosfera de sărbătoare
Luna cu multe sărbători, cu nopțile lungi de iarnă, cu bucurii și speranțe atârnate în stelele.

A început cea mai frumoasă perioadă din an! Decembrie – o lună plină de magie, o lună a minunilor și colindelor de Crâciun.
Cu toții dorim ca sărbătoarea Crăciunului să aducă în casă, pe lângă aroma de brad, portocală, colindele, cozonacul cald, zâmbetele celor dragi și bineînţeles, Moş Crăciun cu sacul plin de daruri. Pentru a păși în spiritul Crăciunului, e minunat să ne decorăm casa cu mii de luminiţe şi numeroase ornamente specifice acestei sărbători. Cu toate că magazinele abundă în fel de fel de oferte, cele mai frumoase ornamente rămân cele realizate manual – sunt unice, iar în ele se regăsește emoţia cu care ne încărcăm în această perioadă. Cu puţină îndemânare şi imaginaţie, decoraţiunile realizate manual, vor fi pe cât de frumoase, pe atât de expresive.

craciunCol2

Când clinchetul colindelor de Crăciun ne bate la fereastra sufletului, să nu uităm să fim darnici, să fim buni. Este gândul de început de iarnă al elevilor din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” din Arad, care au deschis și în acest an ușa sărbătorilor, prin expunerea unei game variate de produse la cea de a XI-a ediție a târgului „WEIHNACHTSBASAR”. Elevii au confecționat felicitări, semne de carte, brățări, coliere, au preparat prăjituri, pateuri sau sandwich, pe care le-au expun spre vanzare în cadrul bazarului. Fondurile strânse prin vânzarea produselor sunt folosite în scopuri caritabile, pentru a oferi cadouri (alimente necesare pentru masa de Crăciun) bătrânilor din cartier. Este o deosebita placere pentru elevi și a devenit tradiție, organizarea bazarului. Elevii școlii, coordonați de prof. Maria Marinescu, vor pregăti și un program de colinde și vor poposi la ușile bătrânilor neajutoraţi, pentru a le umple casa, sufletul și masa cu magia sărbătorilor, clinchetul colindelor și darurilor de Crăciun.

craciunCol3

Să lăsăm credința, lumina, bunătatea și speranța să ne conducă pașii. Să ne bucurăm de fiecare moment petrecut în magia iernii. Să ne uităm în ochii copiilor noștri – în ei vom regăsi speranța și puterea de a privi cu încredere spre viitor, să ne îngrijim batrînii (ei sunt temelia noastra) și să le umplem sărbătorile cu frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor, cu emoția Crăciunului și a darurilor noastre.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor