În stradă: poştaşii cer salarii mai mari

De Vasile Obsitos
1Comentariu
În stradă: poştaşii cer salarii mai mari
© FOTO: V. Obsitos
Lucrătorii poştali au protestat în Piaţa Gării, cerând salarii mai mari şi condiţii decente de muncă.

Poştaşii arădeni au ieşit în stradă. După cum am anunţat deja, aproximativ 100 de lucrători poştali din judeţul nostru au protestat în Piaţa Gării, în faţa Poştei, cerând salarii mai mari, dar şi condiţii de muncă decente. Angajaţii au declarat că sunt nevoiţi să muncească mai multe ore pe salarii mici şi pentru posturi care nu sunt ocupate în acest moment. Şi asta pentru că nu sunt oameni interesaţi care să muncească în cadrul companiei. Din cauza condiţiilor de muncă şi a aparaturii învechite, clienţii au de suferit pentru că sunt nevoiţi să aştepte minute în şir la ghişee. „Prima şi cea mai importantă nemulţumire este că suntem minţiţi din luna mai şi până în acest moment, cu toate că promisiuni există din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi Ministerului Comunicaţiilor. Vreau să vă spun că s-a ajuns la un punct comun pentru următoarele revendicări: prima este cea cu privire la conversia datoriilor în acţiuni. Aceste datorii provin de la amenzile pe care le-am primit de la Consiliului Concurenţei, în valoare de 33 de milioane de euro. Am solicitat, de asemenea, reglementare acordării concediilor de odihnă, decontarea costului serviciilor universale efectuate de către CNPR, în jur de vreo 2 milioane de euro, creşterea salariul cu 200 lei sumă fixă, pentru că la CNPR sunt circa 1.300 de oameni care au salariul între 914 şi 1.146 lei. De asemenea, am solicitat obţinerea unei reglementări legale care să facă posibilă o pensionare mai devreme a salariaţilor, a celor care lucrează în distribuire şi care muncesc numai program de noapte. Cam acestea sunt principalele revendicări. Noi avem mult mai multe revendicări, mai sunt şi cele legate de condiţiile de muncă, precum şi cele legate de rechizite, imprimate, de tot ceea ce avem nevoie ca serviciul să se desfăşoare în bune condiţii, de contractele pe care le-am pierdut şi pe care le pierdem în continuare din cauza managementului, să nu zic prost, de la Compania Naţională Poşta Română”, a spus Ilie Tripa, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Arad.

Situaţie dezastruoasă

Liderul de sindicat a mai vorbit şi despre situaţia oficiilor din judeţul Arad, despre spaţiile insalubre, despre lipsa materialelor de lucru. „În momentul de faţă sunt spaţii insalubre la unele subunităţi poştale din judeţul Arad; nu sunt calculatoare necesare ca să poţi să îţi desfăşori activitatea în bune condiţii; nu este mobilier care să permită desfăşurarea activităţii în bune condiţii; mizeria care există; spaţiile nu pot să fie întreţinute din cauza faptului că nu sunt bani veniţi din partea Companiei Naţionale Poşta Română; în zona rurală există toalete care sunt în curte şi altele. Toate acestea generează din partea salariaţilor nemulţumiri pe care le-am spus CNPR şi care nu au fost reglementate sub nicio formă. Bineînţeles că, din cauza faptului că nu avem rechizite şi imprimate, oficianţii, în general, de la ghişee şi de la oficiile poştale îşi cumpără rechizite din banii proprii, cheltuind lunar aproape 50 de lei”, a mai spus Ilie Tripa.

În toată ţara

Poştaşii nu au protestat numai în Arad, ci în toată ţara. Sindicaliştii anunţă că, dacă nu vor fi luate măsuri, vor continua protestele.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor